Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Amy Casey | Ανάκαμψη

Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε ή να περιγράψουμε με λεπτομέρεια το άναρχο αστικό περιβάλλον μας γεμάτο ασχήμια, κακοτεχνίες και επιθετικότητα σε τόσες πτυχές του. Μπορούμε όμως να αναφέρουμε τη νευρικότητα και το άγχος που μας προκαλεί, στοιχεία που προστίθενται στο χάος της οικονομικής και πολιτικής καταστροφής που βιώνουμε. Η Αμερικανίδα καλλιτέχνις Amy Casey από το Cleveland, Ohio, αισθάνεται επίσης την αστική νευρικότητα και τα έργα της συνδυάζουν σκουπίδια, σπίτια στοιβαγμένα το ένα δίπλα στο άλλο, ηλεκτρικά καλώδια που τυλίγουν τα πάντα… και όπου πνέει ένας άνεμος αβεβαιότητας για το αύριο. Εμπνέεται από τις φυσικές και άλλες καταστροφές, τις προσωπικές αποτυχίες και το ασταμάτητο ρεύμα κακών ειδήσεων που διοχετεύουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για να απεικονίσει έναν κόσμο ανάστατο! Το έδαφος είναι σε χίλια κομμάτια και ο ουρανός πέφτει. Εκφράζει όμως και τις δυνατότητες ανάτασης που υπάρχουν. Πέρα από την αίσθηση του άγχους, του εύθραυστου, την θαλπωρή της κοινότητας και την ψευδαίσθηση της ασφάλειας, την συνεπαίρνει αυτή η δυνατότητα ανάκαμψης της ζωής, ώστε μετά από κάθε καταστροφή να ακολουθεί η αναγέννηση- προσωπική αλλά και συλλογική. Η ζωγραφική της υμνεί αυτό το ενδεχόμενο και εκφράζει όπως λέει την αγάπη της για το αστικό τοπίο και τα μέλη του.

Σχολιάστε το άρθρο

  • Είναι εντυπωσιακή αυτή η τέχνη, φτιαγμένη για να μας ταρακουνήσει. Πρέπει να πω πως με σοκάρει το θέαμα των σπιτιών που πετούν κρεμασμένα από σκοινιά. Η ανασφάλεια που είναι μεγάλη στις μέρες μας δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί καλύτερα.

  • Φαίδρα Σίμιτσεκ

    Έχεις δίκαιο Evi. Mου αρέσει επίσης που τα έργα της εμπεριέχουν και μια αισιοδοξία.Το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.