Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Stephen Wilkes | "Day to Night" (στη Νέα Υόρκη)

Ανάμεσα στις διάφορες δουλειές του Αμερικανού φωτογράφου Stephen Wilkes, επέλεξα τη σειρά Day to Night, για την πρωτοτυπία του εγχειρήματoς.

Η ιδέα του ήταν να συγχωνεύσει σε μια μοναδική φωτογραφία,  πολλαπλές λήψεις ενός συγκεκριμένου σημείου της πόλης της Νέας Υόρκης.  Λήψεις που αντικατοπτρίζουν τις αλλαγές του τοπίου σε μια χρονική διάρκεια 10 με 15 ωρών! Το αποτέλεσμα είναι μια άποψη της πόλης σε επική κλίμακα  που αποδίδει πολύ εύστοχα τον δυναμισμό της αφού  δεν ησυχάζει ποτέ και την ανθρώπινη διάστασή της με τη συνεχή ροή ανθρώπων. Το φωτογραφικό αυτό έργο βρίσκεται σε έκθεση στη Νέα Yόρκη από τις 8 Σεπτεμβρίου.

Δείτε εδώ οχτώ σημεία της πόλης καθώς η μέρα περνάει και παρακάτω ένα βίντεο που δείχνει πόσες φωτογραφίες τράβηξε για να φτάσει στο εμπνευσμένο αποτέλεσμα. Εντυπωσιακή αλληλουχία.

Στον δικό του ιστότοπο, μπορείτε να δείτε κι άλλα έργα του.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.