Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Για την Ελλάδα | Λογοτεχνία

Εκτός από τον Πάτρικ Λη Φέρμορ (Patrick Leigh Fermor) που έγραψε για τη «Μάνη» και την «Ρούμελη» και αγάπησε την Ελλάδα σαν πατρίδα του, την ίδια εποχή έζησαν στη χώρα μας κι άλλοι ξένοι, όπως οι αδελφοί Ντάρρελ που έγραψαν πολλά σχετικά βιβλία. Ο Λώρενς Ντάρρελ (Lawrence Durrell), πιο γνωστός χάρη στο μαγικό «Αλεξανδρινό κουαρτέτο» του, έγραψε ταξιδιωτικά βιβλία για την Ρόδο, την Κέρκυρα, την Κύπρο και ο αδελφός του, ο φυσιοδίφης Τζέραλντ Ντάρρελ (Gerald Durell) χιουμοριστικές αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας («Η οικογένειά μου και άλλα ζώα», «Πουλιά, ζώα και συγγενείς»). Όλα είχαν μεγάλη επιτυχία όπως και «Ο Κολοσσός του Μαρουσιού» του Αμερικανού Χένρυ Μίλλερ (Henry Miller) για τον Γιώργο Κατσίμπαλη, γνωστό μελετητή της λογοτεχνίας και ψυχή ενός σημαντικού φιλολογικού κύκλου της Γενιάς του ’30.  Στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στις Σπέτσες,  έζησε και ο Τζων Φόουλς (John Fowles) και την χρησιμοποίησε σαν φόντο για το μυθιστόρημά του «Ο Μάγος».

Ένα βίντεο με τον Χένρυ Μίλλερ και τον Λώρενς Ντάρρελ μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω:

Δείτε επίσης ένα βίντεο στο οποίο ο  Πάτρικ Λη Φέρμορ μιλάει για τον Κατσίμπαλη ή την αρχή της τηλεοπτικής σειράς «Η οικογένειά μου και άλλα ζώα» από το βιβλίο του Τζέραλντ Ντάρρελ:

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.