Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

More

Το κινούμενο σχέδιο More του Mark Osbourne διηγείται την ιστορία ενός μοναχικού εφευρέτη. Η άχρωμη ζωή του φωτίζεται μόνο στα όνειρά του από την ανάμνηση της ανέμελης ευδαιμονίας της παιδικής του ηλικίας. Την ημέρα, είναι παγιδευμένος σε μία απάνθρωπη εργασία και σ’ένα ανούσιο και θλιβερό περιβάλλον. Τη νύχτα, ξεφεύγει με μία οραματική εφεύρεση, απελπισμένος καθώς είναι και μη μπορώντας να μεταφράσει τα ιδανικά του σε κάτι ουσιώδες και υπαρκτό. Όταν ολοκληρωθεί η εφεύρεσή του θα αλλάξει ο τρόπος που όλοι βλέπουν τον κόσμο και τη ζωή. Η επιτυχία του έχει όμως και ένα υψηλό τίμημα, την οριστική αλλαγή του ιδίου.

Υποψήφια για Όσκαρ και για Καλύτερο Φιλμ Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους το 1998, δεν κέρδισε κανένα βραβείο, απλά… έχει αποκτήσει τη φήμη ότι είναι μια από τις σπουδαιότερες ταινίες μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν ποτέ!

Εσείς τί θα λέγατε;

 

Σχολιάστε το άρθρο

  • Σαν ιστορία μου άρεσε, απλώς βρίσκω αυτά τα τερατάκια τύπου Ε.Τ. κάπως απωθητικά.

  • Απωθητικά ίσως αλλά βάζουν την ιστορία σε άλλη διάσταση, ετσί δεν μας αγγίζει τόσο άμεσα ενώ περνάει το μήνημα. Από την άλλη, απωθητική δεν είναι η ζωή που περιγράφει;

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.