Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Βομβαρδισμός πλεκτών

yarnbombing

Knitta please | Magda Sayeb

Κυκλοφορεί σαν μόδα σε ορισμένες ευρωπαϊκές πόλεις αλλά διαβάζουμε ότι ξεκίνησε στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Τέξας αυτό το κίνημα των πολύχρωμων νημάτων που φιλοδοξούν να βάλουν χρώμα στην άχαρη καθημερινότητα.

Τα πλεκτά τυλίγονται γύρω από κορμούς δέντρων, καλύπτουν δημόσια παγκάκια και στύλους για ποδήλατα, και οι εντυπώσεις των περαστικών είναι ανάμικτες. Άλλοι τα βρίσκουν ευχάριστα και πρωτότυπα, σε άλλους φαίνονται σαν ξεχασμένες κουρελούδες που υποβαθμίζουν την γενική αισθητική.

Όπως και να το δει κανείς, θετικά ή αρνητικά, είναι πάντως μια μορφή τέχνης. Όσο για το ίδιο το πλέξιμο που έχει ξαναγίνει του συρμού τα τελευταία χρόνια, είναι μια μορφή δημιουργικής χαλάρωσης, ακόμα και διαλογισμού, που πολλές και πολλοί θεωρούν αναντικατάστατη.


Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.