Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ελληνικά ονόματα στο εξωτερικό

Καλλιτεχνικές δημιουργίες με ασήμι από την Μαρίζα Αρνά –ελπίζουμε να γράφουμε σωστά το όνομά της-  που ζει και εργάζεται στην Αγγλία. Μια πολύ καλόγουστη παρουσίαση των έργων της στο διαδίκτυο, μπορείτε να θαυμάσετε στην ιστοσελίδα της.

 

Στην Αγγλία και ο εικαστικός καλλιτέχνης Μιχάλης Χριστοδούλου, ο οποίος, όπως διαβάζουμε, αγαπάει εξίσου την επιστήμη και την τέχνη. Σπούδασε μαθηματικά και τέχνη σε γνωστά πανεπιστήμια και σήμερα οι εικονογραφήσεις του κοσμούν διάφορα περιοδικά μόδας.

 

Είναι πολύ γνωστός, όχι μόνο στην Αυστραλία αλλά και παντού. Χάρη στο βιβλίο του «Το χαστούκι» (The Slap), κέρδισε το Βραβείο Συγγραφέων της Κοινοπολιτείας το 2009. Θεωρήθηκε ως το καλύτερο μυθιστόρημα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας και του Νοτίου Ειρηνικού. Το όνομά του Christos Tsiolkas.

 

Επίσης  είναι η Mary Katrantzou, μια σχεδιάστρια μόδας με πολύ πρωτότυπες πολύχρωμες δημιουργίες.

 

Σημειώσετε και τον Anastasios Aslanis, έναν Έλληνα λογοτέχνη στις ΗΠΑ.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.