Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Κουστώ και φάλαινες

Γράψαμε για δελφίνια, για μπελούγκα, εν ολίγοις για όλα τα μεγάλα θηλαστικά της θάλασσας, τώρα ήρθε η ώρα να γράψουμε και για τις φάλαινες, τις οποίες έχει αναλάβει να προστατεύσει η Εταιρεία Κουστώ. Για τους περισσότερους από μας, το όνομα του Ζακ-Υβ Κουστώ, της οικογένειάς του και των συνεργατών του ήταν ταυτισμένο με την προστασία της θάλασσας και του περιβάλλοντος γενικά, πολύ πριν ακούσουμε για πρώτη φορά τις λέξεις οικολογία και οικολόγος.

Πρωτοπόρος λοιπόν και στον αγώνα κατά της φαλαινοθηρίας υπήρξε ο εργατικός ερευνητής Κουστώ. Σήμερα οι διάδοχοι του συνεχίζουν το έργο του και συγκεντρώνουν υπογραφές για την σωτηρία των φαλαινών, τις οποίες σκοτώνουν η Ιαπωνία, η Νορβηγία και η Ισλανδία για επιστημονικούς σκοπούς ή λόγω κάποιων παλαιών παραδόσεών τους, όπως διατείνονται.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.