Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Άγιος Νικόλαος

Από τους σημαντικότερους Αγίους, ο Άγιος Νικόλαος που τη μνήμη του γιορτάζει σήμερα η εκκλησία, υπήρξε επίσκοπος Μύρων της Λυκίας τον 3ο αιώνα μετά Χριστόν. Σαν επίσκοπος διακρίθηκε για την ανυπέρβλητη χριστιανική αρετή του και την φιλανθρωπική του δράση και ίδρυσε στην επαρχία του νοσοκομείο, ξενώνα, πτωχοκομείο κ.ά. Κατά την πρώτη οικουμενική σύνοδο της Νικαίας υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της Ορθοδοξίας. Πέθανε γύρω στο 330. Οι Έλληνες τον θεωρούμε προστάτη των ναυτιλομένων ίσως γιατί στην αφήγηση του βίου του αναφέρονται και κάποια θαύματά του σχετικά με τη θάλασσα. Για τους Καθολικούς είναι ο γνωστός Σάντα Κλάους που φέρνει δώρα στα παιδιά.

Τα τελευταία χρόνια που οι Έλληνες ξανάρχισαν να επισκέπτονται τις χαμένες πατρίδες της Μικράς Ασίας, γίνεται και λειτουργία κάθε χρόνο στον ναό του Αγίου Νικολάου, εκεί όπου βρισκόταν ο τάφος του.

Ο πλήρης βίος εδώ.

Το σχετικό λήμμα της Βικιπαίδειας εδώ.

Δείτε και ένα βίντεο εδώ.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.