Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Frederick H. Evans (1853-1943)

Παρ’όλο που διάλεγε διάφορα θέματα φωτογράφισης όπως τοπία, πορταίτα ή τα βρεταννικά σπίτια, ο Έβανς έγινε γνωστός για τις λήψεις των μητροπόλεων της Αγγλίας και της Γαλλίας. Η ποιητική ερμηνεία του της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής συνδυασμένη με μια λιτή αισθητική τον έκαναν να ξεχωρίσει από τους συναδέλφους του. Ακόμα σήμερα παραμένει στη κορυφή του είδους. Δραστήριος από της αρχές της δεκαετίας του 1880 μέχρι το 1930, υπάρχει μία εικόνα που άγγιξε την τελειότητα. Την ονόμασε «θάλασσα από σκαλοπάτια«.

Είπε: “Tα σκαλοπάτια ανεβαίνουν τώρα απότομα μπροστά μας. Και η εκπληκτική φθορά στα ανώτερα σημεία που οδηγούν στον διάδρομο, εμφανίζεται τώρα μπροστά μας ακριβώς όπως τη βλέπει το μάτι στο πρωτότυπο, σαν μια αληθινή θάλασσα από σκαλοπάτια. Το γεγονός ότι πέρασαν από πάνω τους εκατοντάδες βήματα, τα έφθειρε τόσο που τα έκανε να μοιάζουν με κύματα που σκάνε σε μια ήρεμη ακτή.

 

 

H Ira είναι φωτογράφος και μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τη δουλειά της εδώ.

Σχολιάστε το άρθρο

 • Φαίδρα Σίμιτσεκ

  Καλημέρα Ήρα. Έχεις δίκιο. Η φωτογραφία «μια θάλασσα από σκαλοπάτια» είναι τέλεια.Η κίνηση που περιλαμβάνει είναι μαγευτική.

 • Μαριάννα Καραβασίλη

  Εκπληκτικές φωτογραφίες, δωρικές με ένα φως σχεδόν μεταφυσικό.

 • Καθόταν με τις ώρες να μελετήσει το φώς στο σημείο που ήθελε να φωτογραφίσει Μαριάννα όπως καλά πρόσεξες 🙂

 • Μίνα Καραγιάννη

  Καλημέρα σας. Νομίζω ότι τις εικόνες ενισχύει πολύ η απουσία χρωμάτων, τι λες Ήρα;

 • Σ’αυτήν την περίπτωση, συμφωνώ Μίνα. Αν και τότε δεν είχαν επιλογή! 😉

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.