Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Γιατί δεν έχω πάει εκεί ακόμα;

Στην Ελλάδα με τους πολλούς αρχαιολογικούς θησαυρούς και την μεγάλη ιστορία που επηρέασε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, σκέφτομαι μερικές φορές ότι θά’πρεπε όλοι να είχαμε γίνει αρχαιολόγοι ή ιστορικοί. Γι’αυτό μου φαίνεται παράξενο όταν πιάνω τον εαυτό μου να αγνοεί σημαντικά πράγματα. Τι ήταν, αίφνης, η Αμφίπολις; Πού βρίσκεται; Και γιατί δεν την έχω ακόμα επισκεφτεί;

Αν έχετε κι εσείς τις ίδιες απορίες μ’εμένα, παρακολουθήστε ένα βίντεο γι’αυτή την τοποθεσία και θα μάθετε πολλά. Ίσως μάλιστα θελήσετε να την επιλέξετε για την επόμενη εκδρομή σας. Εγώ, πάντως, έμαθα και μια λέξη που δεν ήξερα: κοροπλαστική. Είναι η κατασκευή πήλινων κορών, ένα είδος αγγειοπλαστικής δηλαδή με το οποίο φτιάχνονταν ειδώλια που παρίσταναν κόρες.


Υ.Γ.Το κείμενο γράφτηκε αρκετά χρόνια πριν την αποκάλυψη των ευρημάτων του Τύμβου Καστά.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.