Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Το Άστρο των Χριστουγέννων

Το φυτό που λέγεται Αλεξανδρινό, Άστρο των Χριστουγέννων, ή ποϊνσέτια, το βρίσκει κανείς σχεδόν σε κάθε σπίτι της Νορβηγίας τα Χριστούγεννα. Με τα πέταλά του στο σχήμα του άστρου και το βαθύ κόκκινο χρώμα του, αποτελεί αγαπημένη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Καθώς ευδοκιμεί σε συνθήκες λιγοστού φωτός, είναι ιδανικό για τους νορβηγικούς χειμώνες.

Η παράδοση που το συνδέει με τα Χριστούγεννα ξεκίνησε στο Μεξικό τον 16ο αιώνα. Ο μύθος λέει ότι ένα κοριτσάκι που ήταν πολύ φτωχό και δεν μπορούσε να προσφέρει δώρο για τη γέννηση του Ιησού, μάζεψε αγριόχορτα από την άκρη του δρόμου και τα τοποθέτησε μπροστά στο ιερό της εκκλησίας. Προς μεγάλη έκπληξη όλων, από τα αγριόχορτα ξεπετάχτηκαν όμορφα κόκκινα άνθη κι έτσι γίνανε οι ποϊνσέτιες. Αργότερα οι Φραγκισκανοί καλόγεροι του Μεξικού άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτά τα λουλούδια στον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Όπως το Ρεύμα του Κόλπου του Μεξικού που ταξιδεύει από το Μεξικό για να θερμάνει τα νερά και να φτάσει στη Νορβηγία, έτσι και το λουλούδι αυτό το λατρεύουν εκεί καθώς δίνει λάμψη στα σπίτια των Νορβηγών στη διάρκεια του παγερού χειμώνα.

[Πληροφορίες από εδώ.]

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.