Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Τυχερά κορίτσια

Σε ορισμένες περιοχές της Ινδίας δεν θεωρείται μεγάλη τύχη να γεννηθείς κορίτσι. Τα κορίτσια είναι βάρος για μερικούς γονείς, σε αντίθεση με τα αγόρια που μπορούν πιο εύκολα να βρούνε δουλειά και να κερδίσουν τα προς το ζην. Μάλιστα υπάρχει ένα μέρος της Ινδίας όπου ένα κορίτσι μπορεί να πάρει το όνομα Nakusha, δηλαδή Ανεπιθύμητη. Φανταστείτε να ξεκινάς έτσι τη ζωή σου!

Στην Καλκούτα, όμως, υπάρχει ένα σημείο όπου τα κορίτσια δεν είναι ανεπιθύμητα. Αντιθέτως νοιώθουν πολύ τυχερά όσα καταφέρνουν να φτάσουν εκεί, στο ορφανοτροφείο της Ελληνικής Εκκλησίας. Στην σύντομη ταινία που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε πώς μέσα στην φτώχια και την κακομοιριά της Καλκούτας, υπάρχει μια όαση εκπαίδευσης, διασκέδασης και τρυφερότητας, στον πυρήνα της οποίας βρίσκεται μια Ελληνίδα μοναχή.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.