Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

“A Very She & Him Christmas” | SHE & HIM

Αφού στολίσετε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ανάψετε τα λαμπιόνια, και καθήσετε (μόνοι ή όλοι μαζί οικογενειακώς, φιλικώς, πιο φιλικώς κ.τ.λ.) στον καναπέ να το θαυμάσετε με σβηστά τα φώτα του σπιτιού, βάζετε στο cd player, το laptop, το κασετόφωνο, το πικάπ, κάτι χριστουγεννιάτικο να παίζει, δεν βάζετε;

Ε, για φέτος προτείνω να ακούσετε κάτι φρέσκο αλλά κλασσικό. “A Very She & Him Christmas”. 12 διαχρονικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, απ’αυτά που όλοι αγαπάμε (ΟΧΙ, το “Last Christmas” δεν είναι μέσα), ερμηνευμένα από τους “She & Him”. Άλλα απ’αυτά με καινούργιο ύφος και στυλ κι άλλα προσκολλημένα στις κλασικές παλιές γνωστές εκτελέσεις. Θα σας θυμήσουν αρκετά τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, θα σας θυμήσουν Carpenters και Brenda Lee, αλλά η φωνή της Zooey, είναι τόσο φρέσκια και σημερινή (και πολύ καλή επίσης), που μπορεί να σας θυμήσουν και την κόρη σας. Μην περιμένετε να ακούσετε τίποτα το πρωτοποριακό (για χριστουγεννιάτικα τραγούδια πρόκειται…), κάτι που δεν έχετε ξανακούσει.

Προσωπικά ξεχώρισα το “Have yourself a merry little Christmas” (πρώτη εκτέλεση 1944 από την Judy Garland). Πιο αργό, πιο ρομαντικό, ερωτικό θα έλεγα, είναι πραγματικά μια καινούργια εκδοχή του κλασικού κι αγαπημένου μας τραγουδιού. Αλλά και το “Christmas Waltz” (που πρωτομάθαμε από τον Frank Sinatra το 1957), βγάζει την καλύτερη φωνή της Zooey και, να είστε σίγουροι, ακούγοντάς το θα θελήσετε να «βαλσάρετε» λίγο, με το ταίρι σας, με την κόρη σας, με την πεθερά σας ίσως…όχι κανέναν τρελό χορό απ’αυτούς των ρεβεγιόν, αλλά εκείνο το σπιτικό, άτσαλο βαλσάκι με παντόφλες. Και μην ξεχνάμε και το γνωστό ντουετικό “Baby it’s cold outside” που το έχουμε ξανακούσει από την Zooey το 2003 στο κινηματογραφικό “Elf”κι εδώ πρωτοτυπούν τραγουδώντας η She το ανδρικό κομμάτι και ο Him το γυναικείο.

Ένα απλό, ευχάριστο, χαμηλών τόνων χριστουγεννιάτικο άλμπουμ για τις ήσυχες στιγμές αυτών των ημερών. Γιορτές έχουμε, ξεκούραση θέλουμε, λίγη ηρεμία και καλή διάθεση σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, και ακριβώς αυτά θα μας χαρίσουν οι Ζοοey Deschanel & M. Ward (= SHE & HIM) με τις φωνές τους και την κιθαρίτσα τους.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.