Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Για τον Ιανουάριο

Εκ του ονόματος του θεού Ιανού, του διπρόσωπου θεού των Ρωμαίων που συνδεόταν με κάθε αρχή, γέννηση, πρωταρχικό αίτιο, πύλη, θύρα, είσοδο. Στην αρχαία Ρώμη υπήρχε αφιερωμένος στο όνομά του ένας ναός, του οποίου οι πόρτες έμεναν ανοιχτές σε καιρό πολέμου και κλειστές σε καιρό ειρήνης.

Ο Ιανουάριος είναι ο πρώτος μήνας του χρόνου από την εποχή του Ιουλίου Καίσαρα. Πιο πριν, ο Μάρτιος θεωρείτο ο πρώτος.

Πολλά από τα έθιμά μας συνδέονται με την Πρωτοχρονιά, η βασιλόπιττα, το σπάσιμο του ροδιού και άλλα. Στην δική μας παράδοση, ο Άγιος Βασίλης έρχεται την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τα δώρα του και όχι την Παραμονή των Χριστουγέννων όπως στους Δυτικούς.

Σχολιάστε το άρθρο

  • Μίνα Καραγιάννη

    Καλό μήνα λοιπόν!!!
    Υ.Γ εμείς ως χώρα (λέμε τώρα) δεν «ανηκομεν στην Δύση»;;;

  • Λητώ Σεϊζάνη

    Σαν χώρα από γεωγραφικής απόψεως, ναι, σαν νοοτροπία μάλλον όχι, αλλά το κείμενο αναφέρεται στις θρησκευτικές γιορτές και στην ανατολική εκκλησία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.