Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Τόμ Μπλάου

Ο Τόμ Μπλάου (Tom Blau), ουγγρικής καταγωγής, εγκαταλείπει το 1935 το Βερολίνο όπου γεννήθηκε και μετακομίζει στο Λονδίνο. Εκεί, δουλεύει ως φωτογράφος και κατόπιν παραγγελίας ενός αμερικανού επενδυτή στήνει το Pictorial Press, International Photo Library. Το 1947 αποκτά την αγγλική υπηκότητα και τότε με μόνο 2 000 λίρες, ιδρύει το Camera Press, το δικό του πρακτορείο. Όλοι γύρω του προσπαθούν να τον αποτρέψουν… Σήμερα, αποτελεί το μεγαλύτερο ανεξάρτητο βρετανικό πρακτορείο, αντιπροσωπεύει μερικούς από τους δημοφιλέστερους φωτογράφους και σχετίζεται με ειδήσεις, ταξίδια, ιστορικό αρχείο, βασιλική συλλογή, πορτραίτα διασήμων προσωπικοτήτων και lifestyle. Μία λεπτομέρεια ακόμα, εξακολουθεί να ανήκει στην οικογένεια Μπλάου.

Αλλά μην ξεχνάμε πως ο Τομ Μπλάου είναι πρώτα απ’όλα  φωτογράφος. Το στυλ του είναι άτυπο, με οικείο ύφος για να μας θυμίσει πόσο κοντά ερχόταν ο φωτογράφος με το πρόσωπο που απαθανάτιζε, όσο διάσημο και να ήταν αυτό.  Περνούσαν πολλές ώρες μαζί παντού, στο σπίτι τους, σε βραδινές εξόδους μέχρι και στις διακοπές, με αποτέλεσμα να γίνονται όλοι μια παρέα και να νιώθουν άνετα μπροστά στο φακό του φωτογράφου. Έτσι εξηγούνται εικόνες όπως αυτές του John Lennon με τη Yoko Ono.

Adam Faith | 1960 hit

H Ira είναι φωτογράφος και μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τη δουλειά της εδώ.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.