Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Jean Shrimpton

Τhe «world’s highest paid model», «most famous model», «most photographed in the world», «world’s most beautiful face», «The It Girl», «The Face», «The Face of the Moment», «The Face of the ’60s»,  είναι το πρώτο σούπερμοντελ.

Η Τζέιν Σρίμτον (Jean Shrimpton), The Shrimp, το κορίτσι με τα πολλά παρατσούκλια είναι το σύμβολο του Swinging London. Το εφηβικό της λουκ ερχόταν σε αντίθεση με τις συνηθισμένες γυναικείες φιγούρες της εποχής και άρεσε.

Οι φήμες θέλουν να την ανακάλυψε ο David Bailey το 1960, ήταν όμως σίγουρα μούσα του και γυναίκα του για τέσσερα χρόνια. Η καριέρα του ενός βοηθούσε αυτήν του άλλου. Πρόκειται η ιστορία τους να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από τη BBC με την Karen Gillan στο ρόλο της Jean Shrimpton.

Το 1965, εμφανίζεται σε μια διαφήμιση για την Revlon για κραγιόν και μανόν. Δεν προλαβαίνουν να τοποθετηθούν οι αφίσες στους τοίχους των καταστημάτων και σπάει το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας από γυναίκες που ρωτούν πού θα βρουν το φόρεμα της Jean!

Σε ηλικία περίπου 30 ετών αποσύρεται εντελώς από το κόσμο της μόδας έχοντας δουλέψει με τα μεγαλύτερα ονόματα όπως τον John French και τον Avedon (δείτε φωτογραφίες  εδώ). Από τότε ζει στην Κορνουάλη όπου λειτουργεί οικογενειακά το Abbey Hotel μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

 

H Ira είναι φωτογράφος και μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τη δουλειά της εδώ.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.