Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κου Μόρις Λέσμορ

«The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore» είναι μια ταινία μικρού μήκους τou κινηματογραφικoύ στoύντιο Moonbot. Εμπνευσμένο από τον τυφώνα Katrina, τoν Buster Keaton και τον βουβό κινηματογράφο, τον μάγο του Oz αλλά και από αγάπη για τις ωραίες ιστορίες, η ταινία εξιστορεί το τι συνέβη στον ήρωα Morris Lessmore που μετά την επέλαση ενός τυφώνα βρίσκεται σε έναν φανταστικό κόσμο όπου τα βιβλία έχουν ζωντανέψει και συμπαρατέκονται στους ανθρώπους. Έτσι, η ταινία παρουσιάζει με χιουμοριστικό τρόπο την ευεργετική προσφορά των βιβλίων και το πώς επηρεάζονται οι άνθρωποι από τα αναγνώσματα που τους συνεπαίρνουν. Μια καταπληκτική ταινία 15 λεπτών που αναμιγνύει διάφορες κινηματογραφικές τεχνοτροπίες και αποτελεί επίσης μια καταπληκτική εφαρμογή για iPAD …

Σχολιάστε το άρθρο

 • Λητώ Σεϊζάνη

  Τι ωραία που πετάνε τα βιβλία σαν πουλιά. Δίνουν άλλη διάσταση στη φράση Verba volant, scripta manent.

 • Αυτός ο William Joyce (μακρινός απόγονος ίσως!), ιδρυτής της Moonbot, πρέπει να είναι μεγάλη περίπτωση, σπουδαίο μυαλό και ανάποδο! Τον παρακολουθώ από το 2007, που κυκλοφόρησε το Meet the Robinsons, βασισμένο σε βιβλίο του, ας πούμε παιδικό! Περιμένω να δω και το Guardians of Childhood ή να το διαβάσω έστω. Η φαντασία του περισσεύει, οι συνειρμοί του συχνά σε παρασύρουν σαν τον τυφώνα και κάπου-κάπου ίπταται τόσο ψηλά (σαν τα βιβλία στον ήλιο) που χάνεις το νήμα, αλλά ευτυχώς σε επαναφέρει κάποιος ρομαντισμός και οι μελωδίες του Hunter, στενού συνεργάτη του.
  Την ταινία την είδα πρώτα μόνος, μετά με τα παιδιά, στο τέλος που ολοκληρωνόταν το βιβλίο της ζωής του Morris άρχισε να δακρύζει ο μεγάλος, φώναζε η γυναίκα μου «τι τα βάζεις και βλέπουν τα παιδιά!». Είμαστε κάπως ευαίσθητη οικογένεια, τι να πεις!!!! Πάντως το newsweek αναφέρει τον 50χρονο Joyce ως έναν από τους 100 ανθρώπους που θα πρέπει να προσέξουμε την επόμενη εποχή. Χαζομάρα αυτές οι λίστες, αλλά καμιά φορά μπορεί και να πέφτουν μέσα.
  Το βιβλίο αναδεικνύεται μέσα από το animation, που χρησιμοποιεί το βιβλίο ως σενάριο, για να γίνει ταινία-animation, που χρησιμοποιεί τα βιβλία ως βάση της ιστορίας της ζωής, που μοιάζει σαν animation κ.ο.κ.

 • Φαίδρα Σίμιτσεκ

  Καλημέρα Makailer!
  Δες αν θες στο κανάλι moonbot και τα δέκα making-of της ταινίας και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η άποψη σου για τον κύριο Joyce.

 • Μίνα Καραγιάννη

  Τι ΠΟΙΗΜΑ είναι αυτό!!!!
  Μου άρεσε επιπλέον γιατί ο ήρωας έμοιαζε με τον Μπάστερ Κήτον, το είδα σαν δάνειο-φόρο τιμής.
  Βλέποντας το trailler της βουβής ταινίας «The Artist» σκεφτόμουν ότι έχουμε πληγεί από τον θόρυβο (κινηματογραφικό, τηλεοπτικό, ή άλλο)και αναζητούμε το καλό μέσα στη σιωπή. Μπορεί όμως να είναι μόνο δική μου ιδέα δεν ξέρω.
  Ευχαριστώ

 • Φαίδρα Σίμιτσεκ

  Δεν νομίζω. Έχουμε πληγεί και μακάρι να είχαμε ένα αντίστροφο του κοχλιακού εμφυτεύματος να κάναμε switch off τελείως!

 • Pingback: Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κου Μόρις Λέσμορ « Φεραιάκια

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.