Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Αθηνά Κακούρη | "Πασαδόροι και βαστάζοι"

Η κυρία Αθηνά Κακούρη ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που παραχώρησαν συνέντευξη στο People & Ideas. Aπό τότε εξακολουθεί να μας στηρίζει και την αισθανόμαστε δικό μας άνθρωπο.

Το καινούριο της βιβλίο λέγεται «Πασαδόροι και βαστάζοι» και αποτελεί μια συλλογή διηγημάτων που δημοσιεύθηκαν στο παρελθόν σε διάφορα έντυπα. Για ν’αποκτήσουν συνοχή, η συγγραφέας έπλεξε γύρω τους την ιστορία μιας παρέας. Τα μέλη της συναντιούνται κάθε βράδυ κάτω απ’τον έναστρο ουρανό που έχει βρει το αληθινό του σκούρο χρώμα χάρη στην πολυήμερη απεργία της Εταιρείας Ηλεκτρισμού. Με τα «Παραμύθια της Χαλιμάς» παρομοιάζει αυτό το βιβλίο της η Αθηνά Κακούρη αλλά οπωσδήποτε η ιδέα της παρέας των αφηγητών παραπέμπει και στο Δεκαήμερο του Βοκκακίου.

Από τα διηγήματα ξεχωρίσαμε το πολύ δυνατό «Εγώ» που σίγουρα έχει πολλά να πει σε κάθε γυναίκα, αλλά και τον χιουμοριστικό «Κόκκινο γίγαντα».

Πίσω από τον τίτλο του βιβλίου κρύβεται μια ενδιαφέρουσα «θεωρία» σχετικά με τους ανθρώπινους χαρακτήρες.

Και ένα μικρό απόσπασμα που απηχεί τις ιδέες της συγγραφέως για την ανάγνωση ή τη μελέτη της Ιστορίας:

Ήταν ένας μικροκαμωμένος άνθρωπος, περασμένης ηλικίας, με αφοπλιστικό χαμόγελο, και άτσαλες κινήσεις. Η Φλώρα τον σύστησε ως Κώστα Μπαδογιαννάκη, φαρμακοποιό, και πρόσθεσε πως ήταν η πνευματικότερη προσωπικότητα της πόλης και η ζωντανή της εγκυκλοπαίδεια.

«Μπα», έκανε ο Μπαδογιαννάκης, «αφού με αξίωσε ο Θεός να ζήσω τόσα χρόνια, φυσικό είναι».

«Δεν είναι φυσικό, Κώστα μου», τον διόρθωσε ο Γεράσιμος. «Δεν έχει ο καθένας τη στοργή για το παρελθόν που έχεις εσύ, ούτε συνειδητοποιεί το τι αξίζει η συντήρηση της μνήμης για τη σταθερότητα του μέλλοντος, κι ακόμη δεν είναι ο καθένας πρόθυμος να θυσιάσει τον χρόνο που προσφέρεις εσύ για να συγκεντρώνεις στοιχεία και επιπλέον να φτειάχνεις γύρω σου ένα φυτώριο νέων, που να σε διαδεχθεί».

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.