Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Einstein with his tongue out

Οι συνεισφορές του στην πυρηνική φυσική και στη κβαντομηχανική εκτόξευσαν την ιδιοφυΐα αυτή πιο ψηλά από κάθε άλλη προσωπικότητα. Τραβηγμένη το 1951, η εικόνα αυτή έδειχνε τη «χαζή» και εκκεντρική πλευρά του Albert Einstein.

Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Princeton και την ημέρα των γενεθλίων του, ο Τύπος δεν τον αφήνει να φύγει απο ‘κεί για να πάει να γιορτάσει με φίλους. Μετά από πολλές φωτογραφίες και πολλά χαμόγελα… βγάζει τελικά τη γλώσσα του στους φωτογράφους! Το μοιραίο κλικ έκανε ο Arthur Sasse.

Είναι λοιπόν η φωτογραφία που αποτυπώνει μία στιγμή ταπεινότητας και τον ξαναφέρνει πιο κοντά στους κοινούς θνητούς.

Είναι επίσης η φωτογραφία που επέτρεψε στους επιστήμονες να έχουν χιούμορ!

Σχολιάστε το άρθρο

  • 76 ετών και το άτακτο παιδί μέσα του ήταν πάντα ζωντανό! μ’αρέσει 🙂

  • Φαίδρα Σίμιτσεκ

    Έτσι έλεγα κι ‘γω ώσπου διάβασα τους κανόνες συμπεριφοράς που είχε δώσει γραπτώς στην πρώτη του σύζυγο και ανατρίχιασα. Ένα συμβατικό γάμο στα χειρότερά του.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.