Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Οι επτά γκάφες | Μοχάντας Γκάντι

Διαβάζουμε στο μπλογκ του Shaun Usher, Lists of note:

Τον Οκτώβρη του 1947, ο Μοχάντας Γκάντι (Mohandas Gandhi) έδωσε ένα κομμάτι χαρτί στον εγγονό του, Αρούν Γκάντι (Arun Gandhi), που είχε έρθει να τον επισκεφτεί. Πάνω στο χαρτί είχε σημειώσει την παρακάτω λίστα – μια απαρίθμηση που περιείχε όπως είπε “τις επτά γκάφες που πράττει η ανθρώπινη κοινωνία και προκαλείται βία”. Την επόμενη μέρα ο Arun έφυγε για να επιστρέψει στη Νότια Αφρική, και έκτοτε δεν ξαναείδε τον παππού του. Ο Γκάντι δολοφονήθηκε τρεις μήνες αργότερα.

Σημ.: Η ίδια λίστα δημοσιεύθηκε αρχικά από τον Γκάντι στην εφημερίδα του Νεαρή Ινδία, Young India, το 1925, με τίτλο «Τα επτά κοινωνικά αμαρτήματα.»

(Πηγή: Collected Works of Mahatma Gandhi, & Marriott )

Ευημερία χωρίς εργασία.


Απόλαυση χωρίς συνείδηση.


Γνώση χωρίς χαρακτήρα.


Εμπόριο χωρίς ηθική.


Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά.


Λατρεία χωρίς θυσίες.


Πολιτική χωρίς αρχές.Σχολιάστε το άρθρο

  • Λητώ Σεϊζάνη

    Μου άρεσαν πάρα πολύ, θα ήθελα να τα τοιχοκολλήσω κάπου να τα βλέπω για να μην κάνω τέτοια λάθη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.