Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ντένις Χόπερ

Ο Ντένις Χόππερ (Dennis Hopper) ήταν ένας αναγνωρισμένος καλλιτέχνης, ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος που πρωτοεμφανίστηκε και εντυπωσίασε στα έργα Rebel Without A Cause (1955) και  Giant (1956) κοντά στον James Dean που θαύμαζε πολύ. Το 1969, σκηνοθέτησε, συμμετείχε στη συγγραφή και έπαιξε στο Easy Rider, ένα έργο που άλλαξε τον αμερικάνικο κινηματογράφο. Ύστερα ακολούθησαν κι άλλοι ρόλοι που έγραψαν ιστορία.

Προσέξατε πως υπάρχει ένα κενό επαγγελματικής δραστηριότητας ανάμεσα στο 1956 και το 1969; Εκείνο το διάστημα, δεν έβρισκε δουλειά παρά μόνο δεύτερους ρόλους και είχε γίνει το «κακό παιδί» του Hollywood λόγω της  αυθάδους του συμπεριφοράς. Αυτό το ξέραμε θα μου πείτε. Αυτό που πιθανώς δεν ξέρετε, είναι ότι από παιδί, ο Ντένις ζωγράφιζε και ότι από το 1961, άρχισε να παίρνει την φωτογραφική μηχανή του όπου και αν πήγαινε. Στα γυρίσματα, στις νυχτερινές του εξόδους, οδηγώντας στους ατελείωτους δρόμους της Αμερικής ή και περπατώντας σε πολιτικές διαδηλώσεις.  Παντού. Φωτογράφιζε γνωστούς και αγνώστους, βλέποντας τις ενδιαφέρουσες στιγμές της γενιάς του με μια διαισθητική και έξυπνη ματιά.

» Έκανα κάτι που πίστευα ότι θα είχε κάποια απήχηση κάποια μέρα. Με πολλούς τρόπους, αυτές οι φωτογραφίες όντως συντήρησαν τη δημιουργικότητά μου».

Μία δύσκολη προσωπικότητα στο κέντρο μιας αναστατωμένης πολιτιστικά εποχής, η οποία κατάφερε να μας δείξει σκηνές μίας πειραματικής ελευθερίας που θα ενσαρκωθεί αργότερα στο Easy Rider.

Μία επιλογή από τις φωτογραφίες του συγκεντρώθηκαν σ’ένα βιβλίο, αποτελεί μία άνευ προηγουμένου εξερεύνηση της ζωής του Dennis Hopper.

 

 

H Ira είναι φωτογράφος και μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τη δουλειά της εδώ.Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.