Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ρίτσαρντ Φ. Φάϋνμαν

O Ρίτσαρντ Φ. Φάϋνμαν (Richard P. Feynman, 1918-1988) υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους θεωρητικούς φυσικούς, ο οποίος τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής για τη δουλειά του στην Κβαντική Μηχανική, την συμβολή του στην ανάπτυξη της Κβαντικής ηλεκτροδυναμικής, την πρόβλεψη της ύπαρξης των κουάρκς και την εξήγηση της υπέρ-ρευστότητας του υγρού ηλίου. Συμμετείχε επίσης στο πρόγραμμα Μανχάταν που οδήγησε στην κατασκευή της ατομικής βόμβας. Πολυπράγμων άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα, ήταν μεταφραστής των ιερογλυφικών των Μάγια, μουσικός, καλός καθηγητής και εκλαϊκευτής. Πέρσι, η ιστορία της ζωής του παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε ένα βιβλίο καρτούν με πολλά κωμικά στοιχεία.

 

 

Οι δημιουργοί της γνωστής σειράς The Sagan Series, αφιερωμένης σε έναν άλλον μεγάλο επιστήμονα, τον Καρλ Σαγκάν (Carl Sagan), δημιούργησαν μια ανάλογη σειρά με τίτλο “The Feynman Series” όπου η εκπληκτική φωτογράφιση από το BBC και τη ΝΑSA συνοδεύουν τα καλύτερα σημεία των ομιλιών του. Στόχος τους η προώθηση της επιστημονικής κουλτούρας και του επιστημονικού τρόπου σκέψης στο ευρύ κοινό. Το τρίπτυχο συμπεριλαμβάνει τα εξής:

 

Ομορφιά |  Beauty

“Εξερευνούμε. Προσπαθούμε να βρούμε όσα περισσότερα γίνεται για τον κόσμο… Μπορώ να ζήσω με την αμφιβολία και με το να μην ξέρω. Βρίσκω ότι είναι πολύ πιο ενδιαφέρον να ζω χωρίς να γνωρίζω παρά να έχω απαντήσεις που μπορεί να είναι λανθασμένες. «

 

 

Honours | Τιμές

«Δεν θεωρώ πως έχει κάποια αξία το γεγονός ότι κάποιος στη Σουηδική Ακαδημία αποφασίζει ότι αυτή η δουλειά αξίζει κάποιο βραβείο – έχω ήδη λάβει το βραβείο. Βραβείο επειδή ανακαλύπτω, ζω την έξαψη της ανακάλυψης και άλλοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις ανακαλύψεις σου – αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα. Οι τιμές δεν είναι πραγματικές για μένα. Δεν πιστεύω σ’αυτές.”

 

 

Curiosity | Περιέργεια

«Για πολλούς ανθρώπους το Big Bang είναι μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα ιστορία από αυτές που άλλοι άνθρωποι επινόησαν καθώς αναρωτιουνταν για το σύμπαν καθισμένοι στην πλάτη μιας χελώνας ή κάτι τέτοιο. Πανέμορφες ιστορίες πράγματι αλλά η αλήθεια είναι πολύ πιο αξιόλογη. Αυτό ακριβώς με συναρπάζει στη φυσική, το γεγονός ότι ανακαλύπτεις την αλήθεια.”


Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.