Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Βόλτα στα μουσεία

 

Aν θέλετε να περιηγηθείτε σε μακρινά μουσεία και πινακοθήκες, αλλά σκέφτεστε τα χρήματα του εισιτηρίου, ελάτε μαζί μας σε μια δωρεάν ξενάγηση.

Η Πινακοθήκη της Νοτίου Αυστραλίας σ’ένα όμορφο κτήριο της Αδελαϊδας, έχει να επιδείξει μεγάλο αριθμό έργων τέχνης από την Αυστραλία, την Ευρώπη, τη Βόρειο Αμερική και την Ασία που καλύπτουν διάφορες εποχές από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα. Η Πινακοθήκη ιδρύθηκε το 1881 και δέχεται μισό εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως. Μπορείτε και εσείς να περάσετε το κατώφλι της εδώ.

Η Πινακοθήκη του Ώκλαντ στη Νέα Ζηλανδία είναι ανοιχτή κάθε μέρα, εκτός από την ημέρα των Χριστουγέννων. Περιλαμβάνει δεκαπέντε χιλιάδες έργα, φτιαγμένα όχι μόνο από καλλιτέχνες Μαορί της Νέας Ζηλανδίας και του Νοτίου Ειρηνικού αλλά και άλλα φερμένα από την Ευρώπη. Οι εκθέσεις και οι εκδηλώσεις που διεξάγονται στην Πινακοθήκη του Ώκλαντ είναι πολυάριθμες και φαίνονται πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες. Με μια γρήγορη ματιά ξεχωρίσαμε την έκθεση «Βρετανικός και Γαλλικός Μοντερνισμός» που θα λάβει χώρα το φθινόπωρο. Σήμερα, όμως, η Πινακοθήκη σας ανοίγει τις πόρτες της  εδώ.

Το Εθνικό Μουσείο της Νάρα στην Ιαπωνία στεγάζει αριστουργήματα βουδιστικής τέχνης στις πολλές του πτέρυγες καθώς και μια βουδιστική βιβλιοθήκη τέχνης που είναι ανοιχτή στους ερευνητές. Στις εγκαταστάσεις του Μουσείου περιλαμβάνονται δύο παγόδες καθώς και ένα ιστορικό τεϊοποτείο. Αν έχετε περιέργεια, μην χάνετε χρόνο, μπορείτε τώρα να το επισκεφτείτε εδώ.

http://www.narahaku.go.jp/english/index_e.html

Σχολιάστε το άρθρο

  • Μίνα Καραγιάννη

    Μη με τραβάτε, μη μου κολλάτε από το μουσείο δε θέλω να βγω. Θέλω να βλέπω τους θησαυρούς που δεν τους χωράει ανθρώπου νους!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.