Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

"Φόρμες" και η Πολιτιστική Ολυμπιάδα του Λονδίνου 2012

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Λονδίνου ξεκινούν σύντομα. Δεν αποτελούν μόνο αθλητικό γεγονός αλλά συνοδεύονται από Πολιτιστική Ολυμπιάδα, μια σειρά από καλλιτεχνικά γεγονότα, εκθέσεις και έργα τέχνης – αποτέλεσμα ειδικών παραγγελίων.

Ένα δείγμα από το τι σημαίνει αυτό το γεγονός είναι η δημιουργία από τους digital interpreter Quayola και visual artist Memo Akten του έργου Φόρμες, που  μέσω της Nexus Interactive Arts φιλοτέχνησαν για το National Media Museum μια σειρά από κινούμενα σχέδια που βασίζονται στις κινήσεις των αθλητών. Αποτελούνται εκ πρώτης όψεως από ένα συνονθύλευμα απροσδιόριστων αντικειμένων όταν είναι σε ακινησία, το οποίο αποκτά νόημα και συνοχή όταν μπαίνει σε κίνηση και μιμείται αυτή ενός αθλητή σε μια προσπάθειά του. Το έργο προβάλλεται σε γιγαντοθόνη ενώ ένα παράπλευρο παράθυρο απεικονίζει την πρωτογενή λήψη – τον αθλητή εν κινήσει- για να γίνει καλύτερα αντιληπτός ο συσχετισμός .

Εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα προσέγγιση που προσθέτει ομορφιά στην απλή μηχανική του σώματος και αξίζει να τη δείτε σε μεγέθυνση.

 

 

Το διαβάσαμε εδώ.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.