Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Η ηλικία της Μαφάλντα

Quino

Διαβάσαμε ότι υπάρχει έριδα για την ηλικία της διάσημης Μαφάλντα, της μαυρομάλλας μικρούλας που σχεδίασε ο Αργεντινός Quino. Πρόκειται για την πρωταγωνίστρια μιας σειράς κόμικς. Η Μαφάλντα είναι αγαπημένη φιγούρα πολλών ανθρώπων σ’ολόκληρο τον κόσμο. Ακριβώς επειδή είναι πολυαγαπημένη, ο Τύπος άρχισε από τώρα να γιορτάζει τα 50 της  χρόνια αλλά ο σχεδιαστής της, ο «μπαμπάς» της δηλώνει ότι η «κόρη» του θα κλείσει τα 50 το 2014 αφού εκείνος την συνέλαβε (με το μυαλό και την πέννα του) το 1964.

Θυμίζει ηρωίδα των Peanuts, κάτι που απ’ό,τι φαίνεται υποστήριξε και ο Ουμπέρτο Έκο, αν και ο παραλληλισμός δεν άρεσε στον Quino. Όπως και νά’χει το πράγμα, η μικρή Μαφάλντα με το μαλλί σαν σκούπα, έχει ενδιαφέροντα ενηλίκων, και την απασχολεί η διεθνής κατάσταση, η ειρήνη επί της γης, η δικαιοσύνη, η δημοκρατία, το γυναικείο κίνημα. Τρελαίνεται για τους Beatles και σιχαίνεται τις σούπες. Μένει στο Μπουένος Άϊρες και φίλοι της είναι ο Φελίπε, ο Μανωλίτο και η Σουζανίτα.

Αν θέλετε να την γνωρίσετε και εσείς προτού πενηνταρίσει, εδώ μπορείτε να την συναντήσετε, στο σάϊτ του δημιουργού της.


Σχολιάστε το άρθρο

  • Μίνα Καραγιάννη

    Οι γνωστές θεωρίες περί ηλικίας, φύλου οικογενειακής κατάστασης κλπ των ηρώων των comics.
    Νομίζω ότι μόλις μου έδωσες την ιδέα του επόμενου άρθρου..

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.