Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Παρέες και ομάδες

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες δύο χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε στο διαδίκτυο τη σελίδα  P&I. Σ’αυτά τα δύο χρόνια επιμελήθηκα εκατοντάδες κείμενα, έγραψα δεκάδες από αυτά, είδα βίντεο και εικόνες ών ουκ έστι αριθμός και συνομίλησα με πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Γνώρισα καινούριους συνεργάτες που κατέθεσαν τα κείμενά τους με χαρά και ενθουσιασμό, ενώ άλλοι σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, της Κύπρου ή του εξωτερικού παραμένουν άγνωστοι μεν οπτικά, συγγενείς δε πνευματικά. Μου έτυχε επίσης μέσω αυτής της προσπάθειας ν’ανανεώσω παλιές φιλίες και να δεχτώ κριτική κάθε είδους για τα γραπτά μου.

Σ’όλη μου τη ζωή υπήρξα άτομο μοναχικό που αγαπούσε μέχρι τρέλλας το γράψιμο και το διάβασμα. Παρ’όλ’αυτά σ’όλη μου τη ζωή επεδίωκα επίσης ν’ανήκω σε παρέες και ομάδες. Προσπαθούσα να κρατιέμαι μακριά από κομματικούς ή ποδοσφαιρικούς προσηλυτισμούς, μακριά από φανατισμούς κάθε είδους αν και σε γενικές γραμμές δεν αδιαφορώ ούτε για την πολιτική ούτε για το ποδόσφαιρο ούτε βέβαια για τα πνευματικά και θρησκευτικά ζητήματα. Απλώς έχω πάντα στο μυαλό μου την φράση «παν μέτρον άριστον».

Πίστευα και πιστεύω στη δύναμη της ομάδας. Αυτό που λείπει από την Ελλάδα είναι η οργάνωση –το λέμε και το ξαναλέμε. Ας οργανωθούμε γιατί χανόμαστε. Αλλά ας προσέξουμε. Καθένας στην ωραία χώρα μας θέλει να είναι αρχηγός, πρόεδρος, διευθυντής, ηγέτης, μπροστάρης. Ε, λοιπόν εγώ δεν θέλω. Τους χαρίζω τα μεγαλεία και τις φιλοδοξίες. Εγώ θέλω νά’μαι συνεργάτις και συνάδελφος και φίλη. Αντλώ μεγαλύτερη χαρά και όφελος απ’αυτούς τους ρόλους. Μόνο όταν βάζει κανείς στην άκρη τους εγωισμούς και τις μεγάλες βλέψεις, μπορεί κάτι να πετύχει.

Γι’αυτό τα δύο τελευταία χρόνια συνεργάζομαι με το People & Ideas και με όλους εσάς. Μαζί σας ταξιδεύω στον θαυμαστό κόσμο της γνώσης, μαζί σας διασκεδάζω μαθαίνοντας ένα σωρό καινούρια πράγματα. Μαζί σας μου ανοίγονται καινούριοι δρόμοι, εσείς με εμπνέετε και ελπίζω πως κι εγώ σας εμπνέω. Σας ευχαριστώ πολύ που είστε στην παρέα μας κι ας μην σας ξέρω όλους προσωπικά.

Λητώ Σεϊζάνη

Η Λητώ Σεϊζάνη είναι μεταφράστρια και συγγραφέας. Έχει σπουδάσει Ιταλική φιλολογία και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές μετάφρασης. Έχει εργαστεί σαν μεταφράστρια σε διάφορα περιοδικά και σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Έχει δημοσιεύσει τέσσερις ποιητικές συλλογές και έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, έργα των Τόμας Χάρντυ και Τζοβάννι Βέργκα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο "Η έξυπνη πριγκίπισσα". Συνεργάζεται από την αρχή με το P&I ως επιμελήτρια και αρθρογράφος. Μπορείτε να διαβάσετε κείμενά της στο site της.

Σχολιάστε το άρθρο

 • Μίνα Καραγιάννη

  Χρόνια πολλά Λητώ.
  Πολύ ωραία εικόνα διάλεξες για το χαιρετισμό σου. Την ορμητικότητα και το χρώμα των αλόγων θα τη ζήλευε και ο Ντελακρουά!!
  Καλή συνέχεια στις σκέψεις και στις πράξεις, ατομικές ή ομαδικές!
  Ευχαριστώ

 • Λητώ Σεϊζάνη

  Μίνα, την εικαστική επιμέλεια έχει η Φαίδρα. Σ’ευχαριστώ πάντως για το σχόλιό σου και τις ευχές.

 • Να τα εκατοστήσετε !!!
  Λητώ χαίρομαι πραγματικά που σε γνώρισα και που μου «γνώρισες» το P&I :-))

 • Λητώ Σεϊζάνη

  Γλάρε, τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Να τα εκατοστήσουμε, λοιπόν, όλοι μαζί!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.