Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Sayome


Το κανάλι ARTE προβάλλει διάφορες εκπομπές στα γαλλικά ή στα γερμανικά και πάντα διακρίνεται για την καλή ποιότητά των ντοκυμανταίρ και των άλλων εκπομπών του. Οπότε ήταν ευχάριστη έκπληξη το ότι είδαμε πριν λίγες μέρες στην ελληνική τηλεόραση μια ταινία με θέμα την ζωή μιας Γιαπωνέζας ονόματι Σαγιόμι Μόρι που έχει παντρευτεί Έλληνα και ζει στην Κρήτη.

Η Σαγιόμι είχε ένα ατύχημα όταν ήταν μικρή και αυτό έγινε αιτία να πάρει η ζωή της μια απρόσμενη τροπή. Ο παππούς της, θεωρώντας ότι η μητέρα της δεν ήταν σε θέση να την φροντίσει σωστά, την πήρε μακριά της και την μεγάλωσε ο ίδιος. Το κορίτσι μεγάλωσε χωριστά από τα δυο αδέλφια του και ουσιαστικά δεν γνώρισε μητέρα. Σε πολύ νεαρή ηλικία παντρεύτηκε έναν Έλληνα ναυτικό και εγκαταστάθηκε μαζί του στην Κρήτη όπου δημιούργησαν οικογένεια.

Στην συγκινητική ταινία, την οποία σκηνοθέτησε ο Νίκος Νταγιαντάς, παρακολουθούμε την Σαγιόμι στην καθημερινότητά της που έχει φόντο την Κρήτη αλλά και σ’ένα ταξίδι της στην Ιαπωνία όπου αναζητά τις αναμνήσεις των παιδικών της χρόνων και προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την οικογένειά της. Η ίδια λέει ότι δεν είναι ούτε Ελληνίδα ούτε Γιαπωνέζα κι ότι νοιώθει κάποια σύγχυση ως προς την ταυτότητά της. Όμως ο θεατής έχει μπροστά του αναμφισβήτητα μια Ελληνίδα γυναίκα.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.