Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Διεθνής ημέρα του βιβλίου

Στις 23 Απριλίου που εμείς γιορτάζουμε τον Άγιο Γεώργιο, η UNESCO γιορτάζει την διεθνή ημέρα του βιβλίου και των πνευματικών δικαιωμάτων του. Το έτος 1616 πέθαναν στις 23 Απριλίου ο Θερβάντες και ο Σαίξπηρ καθώς και ο λιγότερο γνωστός Περουβιανός λογοτέχνης Inca Garcilaso de la Vega. Στις 23 Απριλίου γεννήθηκε ο Μωρίς Ντρυόν, συγγραφέας της ιστορικής σειράς βιβλίων «Οι καταραμένοι βασιλείς«, ο Ισλανδός Λάξνες που τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας, ο διάσημος Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ της «Λολίτας» και άλλοι.

Φέτος, η επέτειος αυτή συμπίπτει με την 80ή επέτειο του Index Translationum, μιας βάσης δεδομένων που περιλαμβάνει πολλά μεταφρασμένα έργα. Η UNESCO θα τιμήσει την επέτειο με μια συζήτηση γύρω από την χρησιμότητα αυτού του εργαλείου. Η συνάντηση θα λάβει χώρα στα κεντρικά γραφεία της UNESCO στις 23 Απριλίου 2012. Θα συμμετάσχουν ερευνητές και χρήστες του Καταλόγου (Index) καθώς και ειδικοί της μετάφρασης και της αγοράς του βιβλίου.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.