Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Frank Jay Haynes | Yellowstone

O Frank Jay Haynes ήταν ο σημαντικότερος φωτογράφος του 19ου αιώνα στην περιοχή του Yellowstone των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκεί δημιούργησε ένα αρχείο αρκετά μεγάλο ώστε να δώσει μια αρκετά σαφή  ιδέα του μακρινού τοπίου της αμερικανικής δύσης στο ευρύ κοινό.  Ο Haynes επισκέφθηκε πρώτη φορά το Yellowstone το 1881 και δύο χρόνια  αργότερα εξελέγη Επίσημος Φωτογράφος της Εταιρείας Βελτίωσης του Πάρκου Yellowstone και επίσης Επικεφαλής του Τμήματος Τέχνης με κεντρικά γραφεία  στο  Mammoth Hot Springs του Wyoming.  Το 1884 αγόρασε μια ειδική φωτογραφική μηχανή για να μπορέσει να τυπώσει σε μέγεθος  «extra-large» φωτογραφίες που θα θαύμαζαν οι επιβάτες των καραβιών στον Ατλαντικό και στον Ειρηνικό ωκεανό. Η φωτογραφία «Great Falls of Yellowstone», σήμερα στο Μουσείου Chrysler, είναι μία απ’αυτές.

 

1884

 

Cinnabar mountains 1880

 

Castle Geyser

 

Σχολιάστε το άρθρο

  • Φαίδρα Σίμιτσεκ

    Αξίζει να διαβάσει κανείς περισσότερες λεπτομέρειες γι’αυτό το πάρκο. Έχει πολλά μοναδικά στοιχεία και κάνει εντύπωση, βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες, το γεγονός ότι υπάρχει ανθρώπινη παρουσία τουλάχιστον εδώ και 11 000 χρόνια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.