Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

P&I live | Βιωματική γραφή: Χαϊκού

Ξέρετε να συνδυάζετε λέξεις και συλλαβές;
Ξέρετε τι είναι τα Χαϊκού;
Ξέρετε πόσες πολλές προτάσεις χωρούν στις λίγες λέξεις
ενός μικρού, καλά οργανωμένου ποιήματος;
Θα θέλατε να γίνετε ποιητές για ένα απόγευμα;

Το People & Ideas σας προσκαλεί σε ένα πρωτότυπο εργαστήρι βιωματικής γραφής – χαϊκού υπό την έμπειρη καθοδήγηση της κυρίας Κατερίνας Χρυσανθοπούλου.

Τα χαϊκού είναι ένα εξωτικό λογοτεχνικό είδος που γεννήθηκε στην Ιαπωνία αλλά χάρη στη λακωνικότητα, την αμεσότητα και την ουσία τους, σύντομα κατέκτησαν όλο τον κόσμο. Αποτελούν σύντομα ποιήματα σε τρεις στίχους, που περιγράφουν συνήθως τη φύση, αλλά όχι μόνο. Εκτός Ιαπωνίας τα χαϊκού αναδείχθηκαν σε ένα μέσον ευρύτερης δημιουργικής έκφρασης, με ιδιαίτερη χρησιμότητα στην εκπαίδευση.

Το εργαστήρι που σας προτείνουμε απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη γλώσσα (εκπαιδευτικούς, σπουδαστές, συγγραφείς, αναγνώστες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες γλωσσοπλάστες, …) και θέλουν να γνωρίσουν αυτά τα μικρά εύγλωττα ποιήματα μέσα από τη βιωματική γραφή, όσους αναζητούν την εμπειρία της δημιουργίας, την γόνιμη αλληλεπίδραση μέσα στην ομάδα και εμμέσως την αυτογνωσία. Η συμμετοχή δεν απαιτεί ιδιαίτερες λογοτεχνικές επιδόσεις ή ειδικές γνώσεις.

Η Κατερίνα Χρυσανθοπούλου είναι συγγραφέας, μεταφράστρια και ακαδημαϊκή ερευνήτρια (περισσότερα στο μπλογκ της «Γράφοντας | Ασκήσεις γραφής» )

Δηλώστε συμμετοχή έως και 8 Μαϊου 2012 στο info[at]peopleandideas ή στη σελίδα του facebook


Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.