Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

O Tζέιμς και άλλα πρωτεύοντα

 

Ο φωτογράφος μεγάλων περιοδικών και εφημερίδων, James Mollison, γεννήθηκε στην Κένυα αλλά μεγάλωσε στην Βρετανία. Ένα ντοκιμαντέρ για τα πρωτεύοντα και για την εξωτερική ομοιότητα των ζώων αυτών με εμάς αποτέλεσε την αφορμή για μια καινούργια έκθεση και ένα βιβλίο. Γορίλλες, χιμπατζήδες, μπόνομπος και ουρακοτάγκοι απέκτησαν στα χέρια του φωτογραφία διαβατηρίου, έναν τρόπο να τους χαρίσει επίσημα μια ταυτότητα. Μια προσέγγιση που θα άρεσε στην κυρία Jane Goodall, η οποία έχει αφιερώσει την επιστημονική της ζωή στη μελέτη αυτών των ζώων και στην απόδειξη ότι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ αυτών και ημών δεν είναι τόσο ξεκάθαρη καθώς υπάρχει βιολογική αλλά και πολιτιστική ομοιότητα.

Ο Μollison δεν φωτογράφισε ζώα έγκλειστα σε ζωολογικό κήπο για να μην τα υποβιβάσει σε ρόλο ηθοποιών αλλά ταξίδεψε στο Καμερούν, στην Δημοκρατία του Κογκό και στην Ινδονησία όπου απαθανάτισε τα ορφανά λόγω εμπορίου κρέατος και παράνομης διακίνησης ζώα.

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και θα εντυπωσιαστείτε όχι τόσο από τις φυσικές διαφορές μεταξύ ειδών αλλά περισσότερο από την προσωπικότητα του κάθε ζώου που διαφαίνεται μέσα από την έκφραση του προσώπου του.

Υ.Γ. Άσχετο: αν επισκεφθείτε τη σελίδα του Mollison, ρίξτε μια ματιά και σε μια προηγούμενη δουλειά του με τίτλο “The Memory of Pablo Escobar” που αφηγείται μέσα από μια συλλογή φωτογραφιών την απίστευτη ιστορία του πιο πλούσιου και βίαιου γκάνγκστερ όλων των εποχών.

 

 

 

via Accidental Mysteries

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.