Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Hollywood at home | Sid Avery

Το έργο του κ. Sid Avery στις δεκαετίες του 1950 και του 60 ήταν η αναχώρηση από τα πορτρέτα μιας παλαιότερης εποχής του Χόλιγουντ, όταν οι εικόνες των αστέρων ήταν αυστηρά ελεγχόμενες από τα μεγάλα στούντιο.

Μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο περιοδικά όπως το Life, το Saturday Evening Post ή το Look είχαν επιτυχία δημοσιεύοντας εικόνες των αστέρων με την οικογενειά τους.  Ίσως οι πόζες και μία «κολακευτική» εστίαση στα πρόσωπα είχαν κουράσει το κοινό των Elizabeth Taylor, Rock Hudson, James Dean, Audrey Hepburn για να αναφέρουμε μόνο κάποιους λίγους σταρ του Hollywood. Ο Sid Avery (1918-2002) ήξερε πώς να τους φωτογραφίσει σαν απλούς ανθρώπους, σε καθημερινές στιγμές, ανάμεσα σε δύο λήψεις σε κάποιο γύρισμα, εκτός πλατώ επίσης, σε οικογενειακά στιγμιότυπα στιγμές, στις διακοπές, μέχρι και στις οικιακές τους εργασίες! Κατάφερε να βγάλει εικόνες των σταρ που θα ήταν δεκτές απο τους ιδίους και από τους εργοδότες τους, αλλά ταυτόχρονα τους απομυθοποιούσε κιόλας. Ο αναγνώστης μπορούσε πλέον να ταυτιστεί με τους ηρωές του. Πολλά απ’αυτά τα περιοδικά έκλεισαν με την άνοδο της τηλεόρασης και ο κ. Avery ξεκίνησε μια επιτυχημένη καριέρα ως σκηνοθέτης διαφημιστικών.

Δημιούργησε το Hollywood Photographer’s Archive γνωστό σήμερα σαν mptvimages.com σε μια προσπάθεια να συντηρηθεί η εργασία πολλών φωτογράφων των αρχών του Hollywood.

Sinatra and co. The Rat Pack

Liz Taylor

James Dean


Rock Hudson


Jackie OnassisMarlon BrandoΣχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.