Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Αιώνια αγάπη

Ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη της Ευρώπης για τουρισμό είναι οπωσδήποτε η Ρώμη με τους επτά της λόφους, τα υπέροχα μουσεία της, τις πλατείες της, το Κολοσσαίο, την ρωμαϊκή αγορά, τα εστιατόρια και τα μαγαζιά της.

Η Ρώμη πιστεύεται ότι ιδρύθηκε από τον Ρωμύλο το 753 π.Χ. ενώ τον 2ο και 1ο αιώνα π.Χ. γνώρισε μεγάλες δόξες ως κέντρο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Οι ταξιδιώτες που την λατρεύουν, επιστρέφουν συχνά σ’αυτήν και δεν παραλείπουν να ρίξουν ένα νόμισμα στη Φοντάνα ντι Τρέβι προκειμένου να την επισκεφτούν ξανά.

Ένα από τα ομορφότερα μέρη της είναι η Βίλλα Μποργκέζε με την πινακοθήκη της,

ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατά της η Καπέλλα Σιστίνα, ένα παρεκκλήσι που πήρε το όνομά του από τον Πάπα Σίξτο τον Τέταρτο,

ένα από τα πιο εντυπωσιακά της κτίσματα είναι φυσικά ο Άγιος Πέτρος, ένας ναός τεραστίων διαστάσεων,

ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς της καλλιτέχνες είναι ο γλύπτης Μπερνίνι,

Από τους σκηνοθέτες που την ύμνησαν ξεχωρίζουν ο Φελλίνι και ο Παζολίνι

από τους συγγραφείς ο Αλμπέρτο Μοράβια,

από ηθοποιούς σίγουρα η Άννα Μανιάνι,

Έτσι μεταφερόμαστε εικονικά στη Ρώμη και θαυμάζουμε την τεράστια ιστορία της. Αλλά και τα ωραία, αν και πανάκριβα, μαγαζιά της Via Condotti,

Καλή διασκέδαση!

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.