Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Μια παγωμένη περιστρεφόμενη μπαλαρίνα

Το να μιλήσουμε για τους κρυστάλλους που σχηματίζει το χιόνι σε ημέρα καύσωνα είναι σαν να μιλάμε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου, αλλά θα δείτε ότι αξίζει.

Η δομή τους και η ταχύτητα με την οποία δημιουργούνται εξαρτάται από διάφορους παράγοντες που είναι η θερμοκρασία του περιβάλλοντος την ώρα που σχηματίζονται, το επίπεδο υγρασίας της ατμόσφαιρας και το τοπικό ηλεκτρικό πεδίο. Ανάλογα θα πάμε από μια δομή σε σχήμα πλακέτας, ράβδου, βελόνας, αστεριού ή δενδριτικής μορφής.

 Όλα αυτά για να παρουσιάσουμε ένα νέο βίντεο που κινηματογραφεί τη δημιουργία κρυστάλλων χιονιού σε ράβδους με μουσική του Βρετανού συνθέτη Ryan Teague . H ταινία απαίτησε μήνες προγραμματισμού, τέσσερις μέρες ασταμάτητων γυρισμάτων και περίπου 2 terabytes φωτογραφικού αρχείου. Το συνολικό θέαμα αποτελεί επίτευγμα αλλά και οπτική απόλαυση. Ο παραγωγός Craig Ward το παρομοίασε με την περιστρεφόμενη κίνηση της μπαλαρίνας -με τα χέρια ψηλά- σε ένα μουσικό κουτί.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.