Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Το κτήμα Μοντοφώλι

Υπόδειγμα επιχειρηματικότητας και πολλαπλής αξιοποίησης ενός ιστορικού κτήματος αποτελεί το Κτήμα Μοντοφώλι στην Παλαιά Χώρα Καρύστου. Η ιστορία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Καρύστου αφού αποτελούσε την κατοικία του εκάστοτε άρχοντα της περιοχής ακόμη και στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Τα αρχικά κτίσματα χρονολογούνται από την εποχή της Φραγκοκρατίας όπως διαβάζουμε στο www.montofoli.gr όπου υπάρχει ένα πλήρες ιστορικό.

Στην αναβίωση του κτήματος έχει συνδράμει η οικογένεια Καρακώστα στην ιδιοκτησία της οποίας έχει περιέλθει από το 1986. Η αγάπη και η γνώση τους οδήγησε στην ανακαλλιέργεια του εγκαταλημένου αμπελώνα, στον εμπλουτισμό του με νέες ποικιλίες και στην παραγωγή εξαιρετικών κρασιών με κορωνίδα το πολυβραβευμένο φυσικά γλυκό κρασί ΜΟΝΤΟΦΩΛΙ.

Η αναπαλαίωση των ιστορικών κτισμάτων με παράλληλη δυνατότητα διαμονής σε ορισμένα από αυτά, προσέφερε πρόσθετους λόγους για να επισκεφθεί και να περιηγηθεί κάποιος αυτό το κτήμα που σε πολλά θυμίζει το τοπίο της Τοσκάνης.

Φέτος, σε μια ακόμη προσπάθεια με στόχο τον θεματικό τουρισμό και την προσέλκυση περισσότερου κόσμου όχι μόνο στο κτήμα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της επίσης πανέμορφης Καρύστου, με την υποστήριξη του Δήμου Καρύστου και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, το κτήμα Μοντοφώλι διοργανώνει, ένα μουσικό διήμερο Φεστιβάλ από το μπαρόκ έως την τζαζ στις 22 & 23 Ιουνίου με τη σύμπραξη μουσικών από 22 χώρες.

Σχολιάστε το άρθρο

  • Φαίδρα Σίμιτσεκ

   Ένας ωραίος προορισμός για τις καλύτερες μέρες που λέγαμε.

 • Μαριάννα Καραβασίλη

  ΄Ενας φίλος μου είπε : καλά, τους κάνεις τσάμπα διαφήμιση;!!!!!!! Με στενούς οικονομικούς όρους ναι, αλλά υπ’αυτήν την έννοια δεν θα έπρεπε να αναφερόμαστε σε πολλά πράγματα που συμβαίνουν γυρω μας. Relax and enjoy!

  • Φαίδρα Σίμιτσεκ

   Άσχετο. Όποτε βλέπω το άρθρο σκέφτομαι «Le domaine Monde-en-folie»

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.