Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Karin Elisabeth Dreijer Andersson

Η Karin κατάγεται από την Σουηδία και ήταν παλιό μέλος της εναλλακτικής ροκ μπάντας Honey Is Cool. Σήμερα είναι γνωστή και ως Fever Ray – ένα solo project από την ίδια. Η μουσική της ακροβατεί μεταξύ electronic, ambient και trip hop αφήνοντας την πρώτη να κυριαρχεί στο αυτί του κάθε ακροατή. Το χαρακτηριστικό ύφος και η ιδιόμορφη προφορά της είναι δύο στοιχεία που την κάνουν ξεχωριστή.Τα τραγούδια της όμως σπάνια έχουν έντονες εξάρσεις που θα σε κάνουν να νιώσεις ένα ξέσπασμα. Συνήθως σε αφήνουν να τρώγεσαι με τα ρούχα σου ώς το τέλος. Χρησιμοποιεί multitracked φωνητικά με διάφορα είδη τεχνολογίας, δημιουργώντας ένα σύνθετο και μυστηριώδες αποτέλεσμα σε κάθε τραγούδι. Για την εμφάνισή της, της αρέσει να χρησιμοποιεί μάσκες, μακιγιάζ προσώπου και σώματος,περίτεχνα κοστούμια και άλλα θεατρικά αντικείμενα στις φωτογραφήσεις, τα βίντεο και τις ζωντανές εμφανίσεις της.

Η Karin δεν σταματά εδώ καθώς είναι ένα εκ των δύο μελών των The Knife που δημιούργησε η Karin σε συνεργασία με τον αδελφό της Olof Dreijer. Οι Knife αποτελούν μια από τις πιο αξιόλογες μπάντες της Σουηδίας τα τελευταία χρόνια. Στις παρυφές της electronica φτιάχνουν μια δύστροπη που καταφέρνει να αποκτά όλο και μεγαλύτερο κοινό.

Επίσης έχει συνεργαστεί με την Νορβηγική μπάντα Royksopp χαρίζοντας την σαγηνευτική φωνή της στα κομμάτια τους “what else is there”,”this must be it” και “tricky tricky”.

Αναμφίβολα είναι μια μεγάλη καλλιτέχνις στο είδος της και δεν μένει παρά να το διαπιστώσετε και μόνοι σας. Καλή ακρόαση!

Σχολιάστε το άρθρο

  • Φαίδρα Σίμιτσεκ

    Ένας καινούργιος ήχος στο P&I! Ωραία.
    Mάλλον αυτό το κομμάτι

    θα έχουν ακούσει οι περισσότεροι;

  • FeverRay! Μ’αρέσει! Ευχαριστούμε Βαγγέλη! Εγώ πάντως περιμένω κι άλλα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.