Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Jean Pigozzi

Γεννημένος το 1952 στο Παρίσι, γιός του ιδρυτή της Simca, σπούδασε στο Παρίσι και στο Harvard. Εργάστηκε στην Gaumont και στην 20th Century Fox. Σήμερα είναι επιχειματίας, συλλέκτης τέχνης (αφρικανικής και τελευταία ιαπωνικής), φιλάνθρωπος (The Liquid Jungle Lab) και φωτογράφος!

Όλα ξεκίνησαν με την δυσλεξία του J. Pigozzi όταν θέλησε να κρατήσει ημερολόγιο, οπότε και προτίμησε την φωτογραφική μηχανή από την πέννα. Απο τότε, δεν σταμάτησε.

Αν πρέπει να τον χαρακτηρίσουμε, θα τον λέγαμε paparazzo με μία σημαντική διαφορά, ότι εδώ, ο ίδιος ο φωτογράφος ανήκει στον κλάδο που είναι στόχος. Ο Πιγκότζι βρίσκεται ανάμεσα στις δύο πλευρές και είναι ασυνήθιστο για μας να βλέπουμε τόσο προσωπικές εικόνες των πρωταγωνιστών του «ροζ» τύπου, της high society.

Η πρώτη έκθεσή του θα λάβει χώρα στο Musée d’Art Moderne στο Παρίσι.

Το τελευταίο βιβλίο του, με τίτλο Catalogue Déraisonné, εκδόθηκε το 2010.


Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.