Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Αγάπη για δουλειά

Όλες οι ιστορίες επιτυχημένων επιχειρήσεων συγκλίνουν σ’ένα κοινό σημείο που δεν είναι η αγάπη για το χρήμα αποκλειστικά αλλά η αγάπη για ένα αντικείμενο.

Στην περίπτωση της Μarcie Mayer, μιας Αμερικανίδας που ζει εδώ και χρόνια στην Κέα και είναι παντρεμένη με Έλληνα, το αντικείμενο δεν έμοιαζε τόσο γοητευτικό όσο παραδείγματος χάριν τα κρασιά της Σαντορίνης ή ο κρόκος Κοζάνης ή το παρθένο ελαιόλαδο της Καλαμάτας και της Κρήτης. Εδώ το αντικείμενο ήταν το περιφρονημένο βελανίδι.

Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας έκανε την Marcie να δει την ζωή με άλλα μάτια. Έπεισε τους ντόπιους που είχαν εγκαταλειφθεί αμαχητί στον τουρισμό και στην ανέγερση εξοχικών κατοικιών, να αρχίσουν να επεξεργάζονται τα βελανίδια, τα οποία μπορούσαν να μετατραπούν σε αλεύρι ή σε ένα υλικό απαραίτητο στην βυρσοδεψία και να τα πουλάνε.

Αυτό που την εντυπωσίασε ήταν ότι στη Τζιά υπήρχαν αρχαίες βελανιδιές που έδιναν καλής ποιότητος βελανίδια. Θέλοντας να επιστρέψει σε παλιότερες αγροτικές μεθόδους και να εμποδίσει την διάβρωση του εδάφους, σκέφτηκε την δημόσια χρηματοδότηση αφού η ίδια δεν είχε τόσους πόρους για να στήσει μια επιχείρηση. Μέσω διαδικτύου βρήκε μικροεπενδυτές που θέλησαν να την στηρίξουν προσβλέποντας σε κάποια απόδοση στο εγγύς μέλλον. Στη συνέχεια παρήγγειλε ένα ειδικό μηχάνημα, το οποίο κατέφθασε στο νησί από την Τουρκία.

Σήμερα η Marcie μιλάει με ενθουσιασμό για το έργο της και ευχαριστεί όσους την βοήθησαν να το πραγματοποιήσει.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία της χρηματοδότησης εδώ ή να δείτε την ομιλία της στο TED-X Thessaloniki

Πηγή: Χ

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.