Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Η εκπληκτική συλλογή εικόνων Wellcome και το Βραβείο Wellcome Image Awards 2012

Οι εικόνες του Ιδρύματος Wellcome αποτελούν μια φανταστική συλλογή γύρω από την ιατρική και την ιστορία της ιατρικής, τους αρχαίους πολιτισμούς και την κοινωνική ιστορία, την σύγχρονη περίθαλψη, τις βιοεπιστήμες και την κλινική ιατρική. Στην ιστοσελίδα τους θα βρείτε πάνω από 180 000 εικόνες από χειρόγραφα, σπάνια βιβλία, αρχεία, ζωγραφιές, ακτινογραφίες, θέματα κλινικής φωτογραφίας και μικρογραφίες από ηλεκτρονική σάρωση.

Κάθε χρόνο, το Ίδρυμα διοργανώνει έναν φωτογραφικό διαγωνισμό. Τα αποτελέσματα του φετινού ανακοινώθηκαν στις 20 Ιουνίου. Βραβεύθηκε η τεχνική αρτιότητα, η πρωτοτυπία καθώς και οι πληροφορίες που περιέχουν.

Επιλέξαμε μερικές αλλά αξίζει να πάτε στην ιστοσελίδα τους για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για την κάθε εικόνα, τη σημασία της και τον τρόπο που δημιουργήθηκε.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.