Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ο φωτογράφος Mark Seliger

Ο Μάρκ Σέλιγκερ γεννήθηκε στο Τέξας το 1959. Η οικογένειά του μετακόμισε στο Χιούστον όταν εκείνος ήταν 5 χρονών. Μετά απο τις σπουδές του στο High School for the Performing and Visual Arts και στο East Texas State University, μεταφέρεται στη Νέα Υόρκη το 1984. Τρία χρόνια αργότερα, αρχίζει να εργάζεται στο περιοδικό Rolling Stone και θα γίνει εκεί «chief photographer» μεταξύ 1992 και το 2002, κάνοντας περισσότερο απο 100 εξώφυλλα!

Είναι ο «πορτραιτίστας» των διασήμων όπως των Susan Sarandon, David Byrne, Willie Nelson, Matthew Barney, Mick Jagger, Keith Richards, Kurt Cobain, Tony Benett, και πολλών άλλων. Έχει κάνει επίσης εξώφυλλα δίσκων για την Diana Krall και Burning Spear για παράδειγμα, και έχει σκηνοθετήσει μικρού μήκους ταινίες.

Το 2006 ίδρυσε μαζί με τον Brent Langton έναν μη κερδοσκοπικό χώρο φωτογραφικών εκθέσεων, το «401 Projects».

Παραμένει πιστός στην αγάπη του για τον σκοτεινό θάλαμο και εμφανίζει εκεί τις φωτογραφίες του, πολλές από τις οποίες έχουν εκτεθεί σε μουσεία και γκαλερί σε όλο το κόσμο.

Δημοσίευσε πολλά βιβλία. Ανάμεσά τους είναι τα εξής Mark Seliger: The Music Book (teNeues, 2008), In My Stairwell (Rizzoli, 2005), Lenny Kravitz/Mark Seliger (Arena, 2201), Physiognomy (Bullfinch, 1999) and When They Came to Take My Father – Voices from the Holocaust (Arcade, 1996).

Με το τελευταίο του που έχει τίτλο Listen, ο Σέλιγκερ επιστρέφει σε ανώνυμα υποκείμενα για να ξαναβρεί τί τον έκανε να αγαπήσει τη φωτογραφία.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.