Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

H «Aριστεία»: ένας καινούργιος θεσμός

Η Αριστεία: αφηρημένη έννοια του αριστεύω, ανδραγαθία, υπεροχή μεταξύ πολλών. Αυτά σύμφωνα με το λεξικό.

Η Αριστεία, όμως σήμερα, είναι ένας θεσμός του Υπουργείου Παιδείας που αφορά κάθε κλάδο της Επιστήμης και Τεχνολογίας και κάθε κατεύθυνση της Έρευνας και της Διδασκαλίας.

Για την ανάδειξη της Αριστείας, το Υπουργείο Παιδείας καλεί τα ελληνικά Ιδρύματα να καταθέτουν κάθε χρόνο σημαντικές δραστηριότητές τους, όπως π.χ. επιστημονικά επιτεύγματα, θεωρίες ή προγράμματα διδασκαλίας στο αποθετήριο Αριστείας, που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό και θα είναι στην διάθεση κάθε πολίτη.

Το Υπουργείο Παιδείας επίσης θα καλέσει τους συντελεστές (Καθηγητές και Φοιτητές) των επιλεγμένων περιπτώσεων ανά έτος, εάν το επιθυμούν, να δημιουργήσουν πρότυπες διαλέξεις / παρουσιάσεις γύρω από το θέμα στο οποίο αρίστευσαν. Οι παρουσιάσεις αυτές θα είναι ψηφιακά διαθέσιμες μέσω του ιστότοπου. Σχετικά βίντεο θα προβληθούν και από την δημόσια τηλεόραση (στα πλαίσια σχετικών εκπομπών αλλά και με την μορφή μικρών σποτ).

Το Υπουργείο Παιδείας παράλληλα θεσπίζει ετήσιο Συνέδριο Προβολής της Αριστείας όπου ένα μικρό σύνολο ομιλητών που ορίζεται από τις αρμόδιες αρχές των Ιδρυμάτων μπορούν να παρουσιάσουν τις επιλεγμένες περιπτώσεις του Ιδρύματος.

Προβλέπεται επίσης ειδική δραστηριότητα για την προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων των συμμετεχόντων σην Αριστεία.

Μέχρι τώρα ξέραμε τα βραβεία της Ακαδημίας, τώρα είναι ευχάριστο να βλέπουμε ότι και το Υπουργείο Παιδείας θέσπισε κάτι ανάλογο.

Έχει ενδιαφέρον να δείτε εδώ τις μέχρι τώρα συμμετοχές

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.