Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Grigory Sokolov

Ο Grigory Sokolov ήταν για καιρό ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά του πιάνου! Με δάσκαλο τον Emil Gilels, είναι δώδεκα ετών όταν ξεκινάει  τις δημόσιες εμφανίσεις του στο Leningrad, δεκαέξι όταν κερδίζει το βραβείο στον περίφημο διαγωνισμό Tchaïkovski της Μόσχας, το 1966. Από τότε δεν έχει πάψει να εκπλήσσει τον κόσμο της μουσικής, που αναγνωρίζοντας το εύρος του ρεπερτορίου του και των δυνατοτήτων του τον ονόμασε «καινούργιο Richter»!

Mυστηριώδης και απόμακρος μουσικός, επί σκηνής παγιδεύει το ακροατήριό του,  σαν το γεράκι της σλάβικης λέξης «Sokol», παρασύροντάς το σ’ έναν κόσμο ονείρου, φαντασίας, εκλεπτυσμένο, ποιητικό και απίστευτης εσωτερικής έντασης. Από τον Brahms στον Schumann περνώντας από τον  Rameau ή τον Prokofiev, ο Grigory Sokolov έχει καθιερωθεί σαν ένας από τους πιο ιδιαίτερους και πιο αυθεντικούς πιανίστες της εποχής μας και οι συναυλίες του είναι πάντα μικροί θρίαμβοι. Όπως διαβάζω, υπάρχουν οι πιανίστες και υπάρχει και ο Sokolov.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.