Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ο δρόμος για τη δημιουργία


Τα θέματα γύρω από τη δημιουργικότητα και πώς να την αναπτύξουμε μας ενδιαφέρουν πάντα. Είχαμε δώσει στο παρελθόν κάποιες μικρές και απλές συμβουλές για να σας βάλουν στο σωστό δρόμο. Αναφερθήκαμε επίσης στο brainstorming. Μια αναγνώριση της δυσκολίας του δημιουργικού εγχειρήματος θέλουμε να πετύχουμε σήμερα με αφορμή ένα βίντεο που σχεδίασε η σκιτσογράφος Flash Rosenberg για το βιβλίο «Ιmagine: how creativity works» του Jonah Lehner, ενός  πολυγραφότατου, ταλαντούχου αλλά και αμφιλεγόμενου εκλαϊκευτή επιστημονικών θεμάτων, ειδικευμένου σε θέματα νευρολογίας.

Το μήνυμα είναι το εξής: κάθε δημιουργικό εγχείρημα έχει αφετηρία την αναζήτηση απάντησης ενός μικρού ή μεγάλου θέματος. Μπορεί εκ των υστέρων να ξεχνάμε το δρόμο που ακολουθήσαμε πριν το happy end, η αλήθεια όμως είναι ότι η διαδικασία επίλυσης συνοδεύεται συχνά από αίσθημα απογοήτευσης, ανικανότητας, μέχρι του βαθμού να θέλουμε να τα παρατήσουμε. Όμως είναι ακριβώς αυτή η αίσθηση ενός αδιαπέραστου τοίχου που υψώνεται μπροστά μας, που θα μας επιτρέψει να διατυπώσουμε το πρόβλημα και να κάνουμε το πρώτο ουσιαστικό βήμα για να βρεθεί η λύση, δηλαδή να δημιουργήσουμε.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.