Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Η επιτυχία περιμένει

Μην τα παρατάς συνέχισε.

Σας αρέσει η αποτυχία; Την βρίσκετε με την απόρριψη; Μάλλον όχι. Όλοι θα προτιμούσαμε ν’ακούμε πάντα «ναι» και «μπράβο» σε ό,τι κάνουμε. Όμως, σύμφωνα με την παραπάνω ανάρτηση, πολλοί άνθρωποι που συνάντησαν δυσκολίες και εμπόδια στην αρχή της καριέρας τους, υπήρξαν επίμονοι και τελικά επιβραβεύτηκαν. Ακολουθεί μια λίστα με ονόματα διάσημων και επιτυχημένων σε πολλούς τομείς. Έχουμε μερικές αντιρρήσεις ως προς την επιλογή αλλά καταλαβαίνουμε το μήνυμα που μας δίνει το κείμενο και συμφωνούμε.

Εκεί που διαφωνούμε είναι στον Βαν Γκογκ. Ο ζωγράφος, που αρχικά ήθελε να γίνει ιερέας, δεν πέτυχε τίποτα όσο ζούσε. Δεν βρήκε την φήμη, την αναγνώριση, την ευτυχία. Αντιθέτως βασιζόταν στον αδελφό του για τα προς το ζήν, η τέχνη του ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του για να την καταλάβουν οι γύρω του και τον έναν ή δυο πίνακες που πούλησε, τους αγόρασε μια γυναίκα που ήθελε να κάνει ένα ψυχικό. Πώς θα ήταν βέβαια η ζωή των φιλοτέχνων χωρίς τον Βαν Γκογκ σήμερα; Πολύ χειρότερη οπωσδήποτε. Πάντως ο ίδιος, προφανώς, δεν μπορούσε να αντισταθεί στο δημιουργικό του ταλέντο και αυτό υπήρξε ευτύχημα για τις επερχόμενες γενιές. Ο Βαν Γκογκ θεωρούσε τα έργα του παιδιά του και πίστευε στην αξία τους. Η πραγματική τους αξία αποτιμήθηκε σε χρήμα μόνο μετά τον θάνατό του και ήταν όντως πολύ υψηλή.

Συνεχίζουμε να διαβάζουμε τη λίστα των ονομάτων που συνάντησαν δυσκολίες αλλά εξακολούθησαν να προσπαθούν. Τα τηγανιτά κοτόπουλα είναι πράγματι νόστιμα αλλά τρομερά ανθυγιεινά και εξ ίσου ανθυγιεινό βρίσκουμε τον «Αλχημιστή» και τα άλλα βιβλία του Κοέλιο που τόσο αγαπήθηκαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Αλλά αυτά είναι γούστα…Όσο για τον Τ.Κρουζ δεν ξέρουμε αν θα έχανε η έβδομη τέχνη αν δεν είχε ακολουθήσει αυτή την επαγγελματική οδό.

Τρεις είναι οι παράγοντες της επιτυχίας, λοιπόν. Το ταλέντο, η σκληρή δουλειά και η τύχη. Αν οι τρεις παράγοντες μπορέσουν να…συνεργαστούν, θα υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μέχρι τότε, αν έχετε μέσα σας κάτι που πιστεύετε πως σας κάνει να ξεχωρίζετε, κάτι δημιουργικό, διαφορετικό και πρωτότυπο, μην το βάζετε κάτω. Όσο κι αν οι άλλοι προσπαθούν να σας αποθαρρύνουν, κινδυνολογώντας για τις δύσκολες εποχές και τις άσχημες συγκυρίες, εσείς συνεχίστε. Μάθετε από τα λάθη σας, γίνετε πιο δυνατοί από την αντίσταση που συναντάτε, οργανώστε την στρατηγική σας, και αύριο ή μεθαύριο θ’αντιληφθείτε ότι η αναγνώριση και η επιτυχία σας περιμένουν.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.