Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ο φωτογράφος Spencer Tunick

Ο Spencer Tunick είναι γνωστός για τις φωτογραφήσεις-εγκαταστάσεις πολλών ατόμων σε δημόσιους χώρους. Με μία λεπτομέρεια – είναι όλοι γυμνοί.

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης ξεκίνησε το 1992 στη Νέα Υόρκη με ένα ή με λίγα άτομα σε κάθε λήψη και δύο χρόνια αργότερα βρίσκεται στο Μανχάταν, μπροστά στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών με 28 άτομα. Εκεί θεωρεί ο ίδιος πως άλλαξε πραγματικά η ιδέα του, απο απλή φωτογράφηση σε performance. Απο τότε έχει οργανώσει περισσότερες απο 65 προσωρινές εγκαταστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό.

Καλεί τους συμμετέχοντες να ποζάρουν γυμνοί σ’ένα επιλεγμένο σημείο, τους φωτογραφίζει και τους βιντεοσκοπεί, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετέχουν στη δημιουργία ενός έργου τέχνης. Ο καθένας θα πάρει απο μία φωτογραφία μίας περιορισμένης έκδοσης του έργου.

Για την φετινή έναρξη του Φεστιβάλ της Όπερας του Μονάχου σχεδίασε ένα δαχτυλίδι από βαμμένα γυμνά κορμιά. Η Bayerische Staatsoper κάλεσε τον καλλιτέχνη να δημιουργήσει με βάση το σημαντικότερο έργο του Richard Wagner, Το δαχτυλίδι των Nibelungen.

Δείτε το βίντεο

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.