Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Το μπαλέτο | Λέοναρντ Μπερνστάϊν

Ο Λέοναρντ Μπερνστάϊν (Leonard Bernstein), ο παγκοσμίως διάσημος Αμερικανός συνθέτης, υπήρξε επίσης και διευθυντής ορχήστρας, συγγραφέας, πιανίστας καθώς και ομιλητής γύρω από θέματα μουσικής. Η φήμη του εδραιώθηκε χάρη στη μακρόχρονη θητεία του σαν μαέστρος στην Φιλαρμονική της Ν.Υόρκης. Διηύθυνε επίσης πολλές από τις καλύτερες ορχήστρες του κόσμου ενώ η μουσική του στο West Side Story αγαπήθηκε από πολλούς ανθρώπους σ’ολόκληρη τη γη. Συνέθεσε επίσης τα έργα Candide, Wonderful Town, On the Town και μια λειτουργία.

Είπε:

Η αρχική κινητήριος δύναμη που με κάνει να συνθέτω, είναι μια ανάγκη επικοινωνίας, θέλω να επικοινωνήσω με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Γιατί αυτό που αγαπάω στον κόσμο και στην ζωή είναι οι άνθρωποι […]

Ο φοιτητής της Gobelins School of Image, Louis Thomas, δημιούργησε την ταινία που ακολουθεί. Είναι η ιστορία ενός μπαλέτου στην Όπερα του Παρισιού, από την εισαγωγή μέχρι την στιγμή της αυλαίας. Πιθανότατα εμπνευσμένο από τα λόγια του Μπερνστάϊν, πρόκειται για μια ευχάριστη και χιουμοριστική απεικόνιση του ακροατηρίου.

Σχολιάστε το άρθρο

  • Κουρος Ιωαννης

    ενημερωτικο αρθρο για τον ανθρωπο Μπερνσταιν και αυτο που μου αρεσε ειναι οτι ηταν ανθρωπος που αγαπουσε τους ανθρωπους

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.