Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

O Ολλανδός Cornelis Bega

Μπορεί να μην έχει την ένταση ενός Ρέμπραντ ούτε την χάρη ενός Βερμέερ, όμως ο Ολλανδός ζωγράφος Cornelis Bega απεικόνισε κι αυτός με το δικό του ύφος εικόνες της εποχής του, του 17ου αιώνα δηλαδή. Μια έκθεση αφιερωμένη σ’εκείνον, αρχικά στο Άαχεν και στη συνέχεια στο Βερολίνο, έφερε στο προσκήνιο το έργο του. Η έκθεση είχε τίτλο «Κομψότητα και ωμά ήθη» και περιελάμβανε 40 πίνακές του και όλα τα σκίτσα του. Πολλά από τα έργα που ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές, εξετέθησαν για πρώτη φορά ενώ τα υπόλοιπα προήλθαν από μεγάλα μουσεία σ’ολόκληρο τον κόσμο.

Αν ρίξετε μια ματιά εδώ θα δείτε έναν «Αστρολόγο», έναν «Τυφλό βιολιστή», σκηνές από το «Πανδοχείο» και θα μπορέσετε να παρατηρήσετε τα πρόσωπα των χωρικών που εργάζονται ή διασκεδάζουν σε εσωτερικούς χώρους.

Ο Bega γεννήθηκε στο Χάαρλεμ της Ολλανδίας από εύπορη οικογένεια. Ο παππούς του ήταν επίσης γνωστός καλλιτέχνης που φιλοτέχνησε ιστορικά θέματα.


Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.