Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ένα κοινωνικό δίκτυο για τους λάτρεις της τέχνης: Pictify

Μόλις ανακαλύψαμε ένα σχετικά καινούργιο δίκτυο, καταπληκτικό σε σύλληψη και καλά σχεδιασμένo. Είναι το Pictify. Στα πρότυπα του Pinterest -από άποψη οργάνωσης και λειτουργίας- περιέχει μόνο καλλιτεχνικό περιεχόμενο χωρισμένο σε κατηγορίες που αντιπροσωπεύουν μεγάλες εικαστικές τεχνοτροπίες. Απευθύνεται σε ένα κοινό φιλοτέχνων αλλά και σε μουσεία και καλλιτέχνες, οι οποίοι μπορούν να ανεβάσουν τα έργα τους και τις συλλογές τους. Βρίσκει επίσης κανείς πληθώρα άλλων πληροφοριών, ώστε να μην χρειάζεται να πηγαίνει στην κάθε σελίδα αλλά να έχει στη διάθεσή του ό,τι χρειάζεται συγκεντρωμένο σε μια πλατφόρμα.

Σημειώνουμε την παρουσία σε αυτό το καινούργιο κοινωνικό δίκτυο, πολλών Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων μουσείων όπως το μουσείου του Λούβρου ή το Μουσείο Εrmitage ενώ δεν βρήκαμε ελληνικό μουσείο…

Οι χρήστες έχουν την ευχέρεια να σχολιάσουν το αναρτημένο υλικό, να δείξουν την προτίμησή τους με «λάικ» όπως στο facebook και να το διαδώσουν. Με τη συλλογή αγαπημένων έργων, φτιάχνουν τη δική τους εικονική συλλογή έργων τέχνης, και απ’ευθείας μέσω Twitter και Facebook προετοιμάζουν την επίσκεψή τους σε κάποιο μουσείο ή γκαλερί. Επί πλέον, σαν σωστό κοινωνικό δίκτυο, τους δίνει την δυνατότητα να παρακολουθούν το προφίλ των αγαπημένων τους καλλιτεχνών και μουσείων και να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο.

Με άλλα λόγια φεύγουμε από την στατικότητα και την απομόνωση των εκάστοτε ιστοσελίδων μουσείων και καλλιτεχνών και μπαίνουμε στον ζωντανό κοινωνικό χώρο όπου “τα πάντα ρει” καθώς απευθύνονται σε συγκεκριμένο ακροατήριο.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.