Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Dead Can Dance


Η Lisa Gerrard και ο Brendan Perry γνωρίστηκαν στη Μελβούρνη το 1980. Εκείνη την περίοδο δούλευαν μαζί σε ένα λιβανέζικο εστιατόριο μαζεύοντας χρήματα για να πάνε στο Λονδίνο.Από τα λεγόμενα της Lisa οι επιρροές και ο τρόπος που τραγουδά προέρχονται κατά κάποιο τρόπο από τις διάφορες συναναστροφές στην δουλειά αλλά και από γειτονικά πρόσωπα στην περιοχή από όπου μεγάλωσε.Μια μίξη από Έλληνες, Ιταλούς, Τούρκους, Ιρλανδούς και Άραβες. Αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων και η κατανόηση του Perry για την μουσική δομή έφτανε για να δημιουργηθεί ένα μοναδικό μουσικό χρώμα.Ένα χρόνο μετά,το 1981 δημιουργούν τους Dead Can Dance μαζί με τους Simon Monroe και Paul Erikson στα drums και την κιθάρα αντίστοιχα.

Οι DCD είναι σαν μια θάλασσα που ενώνει χώρες και πολιτισμούς ταξιδεύοντας τον κάθε ακροατή πάνω σε πελώρια κύματα μουσικής ηδονής με γοητευτικά καλέσματα διαφορετικών ταυτοτήτων. Το είδος της μουσικής τους ποικίλλει.Μπορεί να ταξινομηθεί στην νεοκλασική μουσική στο ethereal wave και την dark world music.Χρησιμοποιούν διάφορα μουσικά είδη από όλο τον κόσμο.Τα όργανα που χρησιμοποιούν είναι είτε αρχαία, ξεχασμένα, είτε ανεπιθύμητα για τους περισσότερους σημερινούς μουσικούς.

Η Lisa είναι γνωστή για την βαθιά κοντράλτο φωνή της.Μια φωνή που συνεπαίρνει το νου θαρρείς πως έχει δική της ζωή και είναι ικανή να σε υπνωτίσει.Ακούστε το παρακάτω τραγούδι και θα καταλάβετε τι εννοώ.Ένα τραγούδι που η διάρκειά του δύσκολα καθορίζεται καθώς ο χρόνος φαίνεται να σταματά.

 

Αρκετές φορές η Lisa μοιάζει να τραγουδάει σε μια γλώσσα που δεν ανήκει σε κανένα ιδίωμα ή σε κάτι που μοιάζει με γλώσσα, με λέξεις βγαλμένες από την ψυχή.Αφεθείτε στην μουσική των DCD καθώς είναι ικανοί να διαποτίσουν και να πλύνουν το νου. Καλή ακρόαση.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.