Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Τρία βιβλία

Τα τρία βιβλία που έχω ξεκινήσει να διαβάζω αυτές τις μέρες είναι τελείως άσχετα και ανομοιογενή μεταξύ τους. Μ’αρέσει όμως ν’αφήνω το ένα και να πιάνω το άλλο εκ περιτροπής, ώστε να μπαίνω κάθε φορά σε τελείως διαφορετική ατμόσφαιρα.

Το πρώτο είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην Σκύρο, τόπο καταγωγής του συγγραφέα του, Δημήτρη Αλεξίου, τον οποίο γνώρισα χάρη στο Bookcrossing. Αλάτι κόκκινο είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος, τρίτου κατά σειρά του Αλεξίου. Μέχρι στιγμής οι περιγραφές τοπίων και χαρακτήρων μου φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες, η πλοκή αρκετά συναρπαστική και το γράψιμο επίσης καλό.

Το δεύτερο βιβλίο με τίτλο Teach us to sit still είναι αυτοβιογραφικό και έχει γραφτεί από τον Άγγλο Tim Parks, έναν λογοτέχνη που ζει στην Ιταλία. Ο συγγραφέας περνώντας μια δύσκολη φάση της ζωής του λόγω ενός σοβαρού προβλήματος υγείας, έχοντας εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που του προσφέρει η δυτική ιατρική, αποφασίζει να στραφεί προς ανατολάς και συγκεκριμένα στην Ινδία όπου έρχεται σ’επαφή με νέες μεθόδους και προτάσεις. Είμαι ακόμα στην αρχή αλλά ήδη μου έχει κινήσει την περιέργεια.

Το τρίτο βιβλίο έχει γραφτεί από έναν Άγγλο δημοσιογράφο και ιστορικό, τον Peter Watson και έχει τίτλο The german genius. Παρατηρώντας ότι οι σύγχρονοι νέοι της Αγγλίας γνωρίζουν για την Γερμανία μόνο τα δώδεκα χρόνια εξουσίας του Χίτλερ, ο συγγραφέας θέλησε ν’αποκαταστήσει με τον τρόπο του την εικόνα μιας χώρας που έχει προσφέρει επί αιώνες πολλά στον πολιτισμό, ιδιαίτερα στους τομείς της φιλοσοφίας, της μουσικής, των θετικών επιστημών αλλά και της λογοτεχνίας. Έτσι έγραψε αυτό το ογκώδες βιβλίο που αναφέρεται σε κάθε σημαντική προσωπικότητα της Γερμανίας από την εποχή του Μπαχ μέχρι σήμερα.

Λητώ Σεϊζάνη

Η Λητώ Σεϊζάνη είναι μεταφράστρια και συγγραφέας. Έχει σπουδάσει Ιταλική φιλολογία και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές μετάφρασης. Έχει εργαστεί σαν μεταφράστρια σε διάφορα περιοδικά και σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Έχει δημοσιεύσει τέσσερις ποιητικές συλλογές και έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, έργα των Τόμας Χάρντυ και Τζοβάννι Βέργκα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο "Η έξυπνη πριγκίπισσα". Συνεργάζεται από την αρχή με το P&I ως επιμελήτρια και αρθρογράφος. Μπορείτε να διαβάσετε κείμενά της στο site της.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.